avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am facut singur Izolatia la apartament - sunt scutit ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am facut singur Izolatia la apartament - sunt scutit de la ceva? Intretinere - Impozit ?

Am facut singur Izolatia la apartament cu polistiren de 10cm - sunt scutit de la ceva? Intretinere - Impozit ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:52, 8 Noiembrie 2013
Foarte rau ca ati facut singur izolatia apartamentului, partea exterioara a blocului este parte comuna si aceste lucrari sunt in sarcina asociatiei nu a fiecarui proprietar, in mod normal ar trebuii sa platiti o amenda pentru aceasta lucrare si sa fiti obligat sa aduceti totul la starea initiala, nu cred ca aveti autorizatie pentru aceasta lucrare!
Vedeti Legea 230/2007 Art. 16,17 si 18 !
Exact ce mi s-a spus cand am luat autorizatia !

Poftim :
Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.
(2) In cladirile afectate de seisme, proprietarii au obligatia de a lua de urgenta masuri pentru consolidare, cu sprijinul autoritatii publice locale sau centrale.
Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.


Intr-adevar, fatada fiind proprietate comuna, e de mirare cum v-a fost data autorizatia dv. personal.

Nu sunteti scutit de la plata cotei de intretinere, decat daca ajungeti la o intelegere cu conducerea asociatiei, in acelasi mod cum ati obtinut si autorizatia.
Despre scutire la impozit puteti intreba la primarie. Ei apreciaza daca si cat pot scuti o persoana de o parte din impozit.
[EDIT] citeste ceea ce trebuie citit in autorizatie nu ce iti convine tie
Poftim :
Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.


UNITÁR, -Ã, unitari, -e, adj. Care formează un singur tot, un întreg; omogen. ? Din fr. unitaire.
Unitar nu inseamna ca ai facut doar TU ca esti destept!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2013
elga50, moderator
Partea exterioara a imobilului de locuit in comun constituie parte comuna,a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Autoritatea publica locala nu elibereaza autorizatii individuale pentru modernizare si eficientizare energetica
Autoritatea publica locala prin autorizatia de construire si certificatul de urbanism obliga la utilizarea de materiale de eficientizare energetica cu anumite grosimi si mai ales densitati-legal prevazute
Articolele postate de dvs se refera la acordul proprietarilor referitor la executaea integrala a modernizarii energetice a cladirii
Nu sunt acceptate executari partiale pe partea comuna,care nu beneficiaza de proces verbal de recptie si de garantia lucrarii-aspecte si documente asupra carora autorul topicului nu a facut referire
Chiar daca proprietarii prin initiativa privata inteleg sa intervina asupra partii comune aferent proprietatea lor individuala,executia lucrarii nu are temei legal in baza caruia proprietarii sa fie exonerati de la obligatia achitarii de cote intretinere sau sa beneficieze de facilitatile fiscale de care beneficiaza individual toti proprietarii in cazul executiei integrale de modernizare imobil-care conduce la eliberarea de certificat energetic pentru intragul imobil-ducument despre care autorul topicului nu a facut precizare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobare izolatie termica bloc orsolya orsolya Buna ziua, As avea o intrebare legata de izolatia termica a blocului. Locuind la parter ne-am izolat apartamentul cu destul de mult timp in urma, inca de ... (vezi toată discuția)
Montaj gratii la balconul unui parter Bogdan_86 Bogdan_86 In ce conditii un locatar isi poate monta gratii la parter? Respectivul apartament a fost recent pradat de hoti, iar proprietarul, pentru a se asigura, si-a ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica ELLENA_SN ELLENA_SN \"Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligaţi să ia măsuri pentru consolidarea sau modernizarea clădirii, pentru reabilitarea termică şi eficienţa ... (vezi toată discuția)