avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica

"Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligaţi să ia măsuri pentru consolidarea sau modernizarea clădirii, pentru reabilitarea termică şi eficienţa energetică, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura intervenţiilor, se va avea în vedere menţinerea aspectului armonios şi unitar al întregii clădiri."

Intrebarea este: daca eu am reabilitat singura pe cheltuiala mea apartamentul in care locuiesc sunt obligata sa mi se faca impotriva vointei mele reabilitarea apartamentului.Asta in conditiile in care legea spune ca" Proprietarii sunt obligaţi să ia măsuri pentru consolidarea sau modernizarea clădirii, pentru reabilitarea termică şi eficienţa energetică, potrivit prevederilor legale."

Intrebare: unde pot intreba, verifica daca blocul nostru este reabilitat termic din fonduri europene sau cu plata. Spun asta pentru ca presedintele a spus ca nu stie, ca vom vedea, ca vom incepe sa platim dupa cinci ani...

Intrebare: daca nu doresc schimbarea termopanelor(in cazul nostru nu ne obliga asa cum am citit la altii) presedintele a spus ca vom plati integral, inclusiv acele termopane nemontate????????????

Cu multe multumiri pentru informatiile utile si rabdare



Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:35, 30 Iunie 2016
Dispozitia precizata de dv este corecta dar, textul de lege trebuie completat si cu alte dispozitii din L nr 230/2007
Dv precizati
eu am reabilitat singura pe cheltuiala mea apartamentul in care locuiesc

Felicitari,dar ati respectat dispozitia in vigoare cand ati procedat la reabilitatea partiala ?
Exteriorul imobilului de locuit in comun constituie parte comuna,iar dispozitia prevede
L nr 230/2007
Art. 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune, fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

unde pot intreba, verifica daca blocul nostru este reabilitat termic din fonduri europene sau cu plata.

Pentru ca imobilul dv sa intre in programul de modernizare si eficientizare energetica-indiferent de sursa de finantare-este obligatoriu sa existe incheiat contract de executie in care parte semnatara sa fie asociatia dv de proprietari in calitate de benefiociar
Daca reprezentantul legal al asociatiei de proprietari=
presedintele a spus ca nu stie, ca vom vedea, ca vom incepe sa platim dupa cinci ani...
,inseamna ca are stiinta ca exista incheiat un contract de executie ,cunoaste clauzele asumate ...dintre care va comunicat ca urmeaza a se achita cota parte dupa 5 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare blocuri, obligatorie sau nu GEOSORIN GEOSORIN Buna ziua Doresc sa aflu daca reabilitarea blocurilor este obligatorie deoarece administratorul nu este de acord sa mai reabiliteze in ciuda locatarilor care ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica apartament de bloc MaiTai MaiTai Buna ziua! In blocul in care locuim, au fost reabilitate o parte din apartamente, vreo doua individual de proprietari prin firme contractate de ei, iar ... (vezi toată discuția)
Doresc izolarea termica a parterului in blocul in care locuiesc g..e g..e Buna ziua, in blocul in care locuiesc s-au anvelopat peretii de nord si de sud (lateralele blocului) si eu doresc sa solicit asociatiei sa izoleze termic si ... (vezi toată discuția)