avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica apartament de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica apartament de bloc

Buna ziua! In blocul in care locuim, au fost reabilitate o parte din apartamente, vreo doua individual de proprietari prin firme contractate de ei, iar aproximativ 10 de o singura firma. Apartamentul nostru si inca vreo 3 ramasesera fara reabilitare. Ulterior, unul din ele a fost facut individual de catre proprietar (fara participarea asociatiei), iar in vara aceasta am reusit si noi. Presedinta asociatiei insa ne ameninta in momentul de fata ca ne da in judecata pentru lucrarile facute, ca am stricat izolatia blocului (stam la 4/4, insa lucrarea s-a facut atat de noi cat si de vecini cu alpinisti utilitari, deci nu intelegem cum anume ar fi fost afectata).
Nu intelegem care este problema, trebuia sa cerem acord inainte cuiva? exista vreo lege care reglementeaza acest lucru (in afara de L nr 230/2007, in care nu scrie f concret ori nu am inteles eu prea bine)? Putem fi sanctionati in vreun fel pentru ca am reabilitat termic apartamentul (pastrand armonia cladirii?)

Multumesc anticipat pentru orice raspuns care m-ar lamuri.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:35, 29 Septembrie 2016
Intradevar exista dispozitie in vigoare care sa prevada obligatia proprietarilor pentru modernizare si eficienta energetica,dar mai exista si dispozitie prevazuta tot de L nr 230/2007 care precizeaza
Art. 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune, fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

Art. 16
(1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.


Art. 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament sau spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile sau sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica ELLENA_SN ELLENA_SN \"Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligaţi să ia măsuri pentru consolidarea sau modernizarea clădirii, pentru reabilitarea termică şi eficienţa ... (vezi toată discuția)
Doresc izolarea termica a parterului in blocul in care locuiesc g..e g..e Buna ziua, in blocul in care locuiesc s-au anvelopat peretii de nord si de sud (lateralele blocului) si eu doresc sa solicit asociatiei sa izoleze termic si ... (vezi toată discuția)
Aprobare izolatie termica bloc orsolya orsolya Buna ziua, As avea o intrebare legata de izolatia termica a blocului. Locuind la parter ne-am izolat apartamentul cu destul de mult timp in urma, inca de ... (vezi toată discuția)