avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate casatori o fata la 14 ani?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate casatori o fata la 14 ani?

Fetele se pot casatori la 14 ani? Fata cu, care vreau sa ma casatoresc are 14 ani implineste 15 ani in Octombrie. Parinti ei au trait in concubinaj si sunt despartiti de ceva ani. Ia sta cu mama ei intro casa la tara care pica pe ele la propriu, nu au curent, nu au gard. Pe langa asta mama ei e alcoolica si tatal ei a ramas cu un handicap la cap dupa ce a fost lovit. Ia vrea sa continuie liceul dar nimeni nu o poate ajuta cu nimic, nici chiar eu nu pot ca pot fi luat in colimator de catre politie. Cum pot sa ma insor cu ia la varsta care o are?
Cel mai recent răspuns: lara12 , utilizator 14:17, 2 August 2013
Nu puteti. La 16 ani se poate casatori cu acordul parintilor.
Daca aveti relatii sexuale cu fata pana sa implineasca 15 ani, infaptuiti o infractiune.
Varsta legala pentru casatorie : Legea civila din Romania a stabilit varsta de 18 ani impliniti pentru barbat si de 16 ani impliniti pentru femeie dar cu dispensa de varsta pentru motive temeinice se poate casatori femeia de la 15 ani .
Atunci cum o pot lua legal sub aripa mea pana implineste 16 ani? Vrea sa faca liceul si nu are cum din cauza mamei ei. Daca ma credeti a dormit si pe ulita ca nu putea sa doarma in casa de raul mamei ei. Tatal eu nu poate avea grija de ia, nu e apt din punct de vedere mental dupa ce a fost lovit.
De la 16, Ighi, nu de la 15.
@ Andrei, puteti merge cu fata la DGASPC pt a cere sprijin, daca nu are cine sa seocupe de ea, e neglijata si abuzata , poate parintii tai o pot cere in plasament.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cred ca sunteti intr-o pozitie extrem de riscanta.
trebuia sa sesizati autoritatile statului daca fata era abuzata in famile. insa si dvs tot un abuzator sunteti. cel putin in ochii legii...
daca ati fi tata si ar trebui sa alegeti intre doua rele, ati alege ca fiica dvs de clasa a opta sa fie batuta de mama sau sa fie nevasta unui barbat matur? intelegeti ca relatiile sexuale la varste fragede pot genera traume la fel de mari ca bataia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face? Necunoscut030720 Necunoscut030720 Bună!Am 15 ani și iubitul meu are 22 de ani , și aș dorii să știu dacă mă pot căsători la 15 ani cu el,mama este deacord (defapt ar vrea sa scape de ... (vezi toată discuția)
Minora- viitoare mama dacmoto dacmoto Speta este urmatoarea: O minora, necasatorita, va deveni mama peste o luna. Tatal copilului este major si la nasterea copilului il va recunoaste. ... (vezi toată discuția)
In ce conditii e posibila casatoria minorului? daciana-ioana daciana-ioana Am si eu o intrebare si va rog sa-mi raspundeti la ea.....Am varsta de 16 ani si jumatate,mama mea este decedata,tatal plecat in strainatate si ma aflu in ... (vezi toată discuția)