avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minora- viitoare mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minora- viitoare mama

Speta este urmatoarea:

O minora, necasatorita, va deveni mama peste o luna. Tatal copilului este major si la nasterea copilului il va recunoaste.
Problema este ca parintii fetei sunt plecati in strainatate...ea fiind minora si necasotorita exista riscul sa ii fie luat copilul de catre autoritati?

Daca da, ce solutie ar fi pentru a nu i se lua copilul.? Sa se intoarca unul dintre parintii minorei in tara inainte de a naste? Mentionez ca dupa ce va naste cei doi se vor casatori.
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 22:56, 14 Februarie 2011
cel mai sigur e sa se casatoreasca civil acum. dureaza cateva min la starea civila. dosarul il face si depune sotul dar tb sa semneze si sotia o hartie. altfel unul din parinti sau bunici sa o sustina are?
nu se poate casatorii pentru ca deja se afla internata in spital; asa cum am mentionat ambii parinti sunt plecati in strainatate, iar bunici nu are.Din punct de vedere financiar totul este ok, adica au bani sa iaba grija de copil.
Pot sta linistiti ca nu le ia nimeni copilul. Cati ani are minora. pt a se putea casatori trebuie sa se obtina o dispensa de varsta deoarece nu te poti casatori daca nu ai 18 ani. Asadar pt a obtine dispensa e nevoie ca
1.minora in cauza sa fi implinit 16 ani,
2.sa existe motive temeinice care justifica dispensa (in acest caz este vorba despre un copil),
3.sa existe un aviz medical (de regula medicul de familie- la noi se obtine usor)
4.este necesara incuviintarea parintilor sau, dupa caz a tutorelui, a persoanei sau autoritatii abilitate sa exercite drepturile parintesti. Incuviintarea reprezinta un act juridic revocabil pana la momentul incheierii casatoriei.
Acordarea dispensei de varsta este de competenta directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului care, potrivit legii, autorizeaza casatoria minorului.
Minora va implini 15 ani. Deci nu merge cu dispensa. Dar daca are bunici, mai exista riscul de a i se lua copilul?
Daca va implini 15 ani cum voia sa se casatoreasca?

Alte discuții în legătură

Starea civila - varsta minima pentru casatorie Care este virsta minima pentru incheiarea unei casatorii in cazul femeii? Multumesc (vezi toată discuția)
Varsta pentru casatorie alin241 alin241 am o prietena de 16 ani eu am 27 ani ma pot casatori cu ea? (vezi toată discuția)
Minora insarcinata alexandrapopovixar alexandrapopovixar Buna ziua, am o prietena in varsta de 14 ani si este insarcinata. Ea locuieste cu tatal copilului si se inteleg de minune, ba chiar cand ea va inplini varsta ... (vezi toată discuția)