Am primit de la OSIM un aviz de refuz provizoriu din cauza existentei unei marci similare OPTI-TEARS (marca pe care vreau eu sa o inregistrez este OPTITEARS si are aceleasi clase ca si cea inregistrata deja).
Marca anterioara nu este protejata pe teritoriul Romaniei (sau cel putin asa cred eu)
Eu am scanat marca respecativa in OHIM - din rezultat eu am inteles ca este protejata numai in tarile listate la Seriority - adica: Austria, Danemarca, FInlanda, Franta, Irlanda, Spania, Suedia, Anglia, Italia.
Am atasat 2 documente cu scanarea pe care am facut-o.
Va rog sa imi spuneti daca am dreptate si ce trebuie facut?
Daca marca anterioara OPTI-TEARS este inregistrata ca marca comunitara la OHIM, inseamna ca este protejata in toate statele membre EU, inclusiv Romania.
Urmatorul pas ar fi un raspuns la ARP. Dar pare sa fie identitate pe clasa 5 si identitate pe partea verbala a marcii (cu exceptia semnului "-" dintre cele doua cuvinte) - ceea ce reduce mult sansele de inregistrare.
Tarile mentionate la seniority sunt tari in care exista si o inregistrare nationala, pe langa cea comunitara. Daca vi s-a opus o marca comunitara, automat are protectie pe Romania.
Mult succes!
Tva extracomunitar
NICOL72
Buna ziua, o firma din Romania presteaza servicii pentru o firma din Surinam, cum procedez cu TVA-ul, se platese in Romania sau acolo si de catre cine? Cum se ... (vezi toată discuția)