avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere impotriva ordonantei la Primul Procuror al ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere impotriva ordonantei la Primul Procuror al Parchetului

Buna seara,
Astazi am primit o comunicare care spune asa : Va comunicam ca prin ordonanta din 26.04.2013 a acestui parchet ati fost scos de sub urmarirea penala in temeiul disp. art. 11 lit.b....In baza art. 91 din C.p. pentru fapta savarsita vi s-a aplicat sanctiunea cu caracter administrativ a amenzii in suma de 1000 ron si cheltuieli judiciare de 50 ron.Impotriva ordonantei puteti face plange la Primul procuror al Parchetului in termen de 20 zile.
Ordonanta spune asa : Prin plangerea inregistrata la Sectia ... in data de ... X a sesizat savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente prev. de art. 180 al.2 cod penal de catre mine in data.....
Audiat, invinuitul nu a recunoscut fapta. ( Asta a fost singura mea aparare.).
Declaratiile martorilor (4 la numar) confirma savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente prev. de art.180 al.2 cod penal. Apoi spune ca s-a inceput urmarirea penala...
In drept, eu care in data de ... in jurul orelor ..., a agresat fizic partea vatamata X cauzandu-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 12-14 zile de ingrijire medicala conform certificatului medico-legal...eliberat de catre INML Mina Minovici, intrunesteelementele constitutive ale infractiunii de lovire si alte violente...
Avand in vedere imprejurarile in care s-a savarsit fapta, urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce, persoana invinuitului, acesta fiind la primul conflict cu legea penala precum si ca prin savarsirea faptei s-a adus o vatamare minima valorilor sociale ocrotite de legea penala, fiind lipsita in mod vadit de importanta, fapta descrisa mai sus nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni, in cauza fiind incidente dispozitiile art.10 al 1 lit. b cod procedura penala.

Eu am cateva intrebari tocmai de aceea v-am cam scris tot ce am primit :
1. E normal sa ma intreba o singura data cand m-a audiat daca eu am lovit si chiar declarandu-i cum s-a intamplat, avand si logica sa tot primesc amenda?
2. Este normal ca cei 4 martori sa fie toti colegi de munca si implicit sa devina subiectivi si sa nu aibe convingere 100% ca asa s-a intamplat?
3. Unui din cei 4 martori nu era in zona si pot sa demonstrez ca habar nu are in legatura cu incidentul, cat de mult poate conta asta?
4. Deciziile se iau doar printr-o simpla stampila fara o analiza a cazului?
5. Certificatele medicale se iau pe bani, asta a spus-o chiar sotul presupusei victime, avand si martori in acest sens ca nu am lovit-o, nici macar nu am atins-o?
6. Ce as putea sa scriu in plangere? Pentru ca eu nu am de gand sa platesc amenda, pentru ca eu nu am atins persoana respectiva si toata plangerea de bazeaza pe un certificat platit (si anume 1000 ron) plus marturii mincinoase ale martorilor (unul dintre ei neaflandu-se la fata locului si totusi el figureaza ca a vazut si a confirmat savarsirea infractiunii, vorbind cu el mi-a spus ca daca va fi chemat v-a spune ca nu a fost in zona unde s-a intamplat asa zisul conflict si ca a dat decalratie in acest sens fiind obligat ca altfel va fi amendat).

Astept raspuns,
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: costi1987 , utilizator 11:36, 16 August 2013
dacă, într-adevăr situația reală este potrivit postării dvs. atacați Ordonanța prim-procurorului cu Plângere (așa o numiți în scris) în termen legal : 20 de zile de la primire, neluînd în calcul ziua primirii (aveți mențiune pe Comunicare, art. C.Penal etc) Anexați copie de pe Comunicare față/verso.Eliberarea Certificatului a costat taxa de 100 RON și NU precum că a dat 100 RON pe un certificat dar puteți contesta atât acel certificat cât mai ales, mărturia acelui martor ”mincinos ; mărturia mincinoasă” și veni cu contra dovezi.Uzați de toate DOVEZILE posibile pentru a vă apăra, e-n posibilitatea dvs.!
Am dovada ca unul din asa zisii martori era in alta partr cand s-a intamplat asa zisa fapta lucru confirmat si de acesta. Am vorbit cu el si a spus ca daca voi depune plangere va veni si va confirma(pentru ca nu are alta varianta). Curios e de ce se iau in calcul doar martori subiectivi si anume sotul, un angajat al lor si o angajata. ca asa il pun si eu martori 10 persoane. E de ajuns doar motivarea unui martor mincinos?
- nu mai înțeleg aproape nimic, deoarece : acel ”martor mincinos” ori, NU știe ce face dând o declarație ”mincinoasă” și, apoi, venind /retractându-o, de partea dvs.ori, se joacă de-a penalul ca să nu zic că-i ”lipsește” ceva, probabil.Orice am bănui, e bine că-l puteți avea de partea dvs. : FOLOSIȚI-L de îndată! Altfel, cine știe, poate se răzgândește.Ar fi bine, să-l înregistrați măcar pe un telefon mobil sau având un alt martor : invitați-l sub un oarecare pretext undeva (NU la cârciumă) având cu dvs. un martor și stabiliți cu el ”Am vorbit cu el si a spus ca daca voi depune plangere va veni si va confirma(pentru ca nu are alta varianta).”, clarificați cu el acest aspect ;

- dovediți procurorului că acel martor este ”mincinos” dar ce veți face cu ceilalți 2 ? nicio lege civilă sau penală, NU PREVEDE/limitează numărul de martori.În schimb : procurorul are obligația și capacitatea juridică de a scoate adevărul la lumină.Dacă nu o face, înseamnă că ceva-i în ”umbră” dar puteți înlătura ”umbra” în cadrul instanței de judecată.Ar fi indicat să aveți un BUN avocat, axat pe dreptul penal ;

- încercați a-i înlătura pe ceilalți martori cu retractarea declarației ”mincinoase” a acestui martor ”mincinos” !
Asa zisa victima e o femeie. Martorii sunt asa :
1. sotul
2. un angajat de-al lor, care mai nou si-au infiintat o firma unde acesta este cel care are firma si victima este administrator
3. o angajata de-a lor
4. fratele celui de-al 2 lea martor.
Nu e logic ca toti sunt subiectivi si nu e niciunul impartial care sa isi mentina obiectivitatea?
Eu o sa ma folosesc de al 4 lea martor si anumele fratele celui de-al 2 lea martor care nu are nicio legatura cu incidentul, avand in vedere ca acesta era la munca in alta parte acest lucru putand sa demonstrez.
Ideea e ca eu pot sa platesc amenda de 1000 lei si am terminat cu tot balciu, dar stiindu-ma nevinovat nu ma las pana nu imi demonstrez nevinovatia.
Va multumesc
Depuneti plangere la procurorul ierarhic superior in termen de 20 de zile de la comunicare daca sunteti nemultumit de solutie, cat despre martori, nu conteaza cine sunt acestia daca au au cunostinta de aceasta imprejurare, daca mai erau alte persoane prezente trebuia sa le indicati.

Alte discuții în legătură

Plangere penala abuz in serviciu nelu2 nelu2 Buna ziua unde pot gasi si eu un model de plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor personale? Multumesc. (vezi toată discuția)
Cum se face plangere penala pentru calomnie? alin198108 alin198108 Buna seara, Am rugamintea de a ma ajuta cum se face plangere penteu calomnie?un model daca se poate. Va multumesc. (vezi toată discuția)