avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se face plangere penala pentru calomnie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se face plangere penala pentru calomnie?

Buna seara,
Am rugamintea de a ma ajuta cum se face plangere penteu calomnie?un model daca se poate.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alin198108 , utilizator 00:12, 22 Iunie 2013
un posibil model:
Către,
Parchetul de pe lângă Judecătoria . . . ,

Subsemnatul . . . , cu domiciliul în . . . , str. . . ., nr. . . , bl. . ., ap. . . ., (sau localitate. . ., nr. . . ., comuna) Județul . . . , formulez și depun prezenta plângere penală împotriva numitului/numiților . . ., cu domiciliul în . . ., str. . ., nr. . . . , bl. . . . , ap. . . . , judetul . . . , pentru săvârșirea infracțiunii/infracțiunilor de . . . , prevăzută/prevăzute și pedepsită/pedepsite de art. . . . din Cod penal.

Motive :

În fapt, în anul . . . , luna . . ., ziua de . . ., ora . . . , în locul numit/localitatea . . . , numitul/numiții . . . , a/au săvârșit următoarele fapte : . . . ;

Așa fiind, acesta/aceștia mi-a/mi-au creat un prejudiciu de . . . , prin săvârșirea infracțiunii de calomnie . . . .

În drept :
Fapta săvârșită constituie infracțiunea de . . . , prevăzută și pedepsită potrivit/conform art. . . . din Codul penal.

În probațiune/dovedirea plangerii, înțeleg să mă folosesc de următoarele probe: proba cu înscrisuri si de următorii martori, astfel :

1) . . ., cu domiciliul în localitatea, comuna . . . , str. . . . , nr. . . , bl. . . , ap. . . , judetul/sectorul . . .;
2 ) . . . ,
3) . . . .

data . . . semnătura

Adaptați-o potrivit nevoilor dvs.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de plangere penala - cec fara acoperire Raluca Trenca Raluca Trenca Buna ziua, As dori daca se poate un model de plangere penala pentru infractiunea de inselaciune - CEC fara acoperire. nu am studii de specialitate si ... (vezi toată discuția)
Model plangere violare de domiciliu ariana03 ariana03 buna ziua ma puteti ajuta va rog cu un model de plangere in cazul savarsirii infractiunii de violare de domiciliu. va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Plangere penala abuz in serviciu nelu2 nelu2 Buna ziua unde pot gasi si eu un model de plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor personale? Multumesc. (vezi toată discuția)