un posibil model:
Către,
Parchetul de pe lângă Judecătoria . . . ,
Subsemnatul . . . , cu domiciliul în . . . , str. . . ., nr. . . , bl. . ., ap. . . ., (sau localitate. . ., nr. . . ., comuna) Județul . . . , formulez și depun prezenta plângere penală împotriva numitului/numiților . . ., cu domiciliul în . . ., str. . ., nr. . . . , bl. . . . , ap. . . . , judetul . . . , pentru săvârșirea infracțiunii/infracțiunilor de . . . , prevăzută/prevăzute și pedepsită/pedepsite de art. . . . din Cod penal.
Motive :
În fapt, în anul . . . , luna . . ., ziua de . . ., ora . . . , în locul numit/localitatea . . . , numitul/numiții . . . , a/au săvârșit următoarele fapte : . . . ;
Așa fiind, acesta/aceștia mi-a/mi-au creat un prejudiciu de . . . , prin săvârșirea infracțiunii de calomnie . . . .
În drept :
Fapta săvârșită constituie infracțiunea de . . . , prevăzută și pedepsită potrivit/conform art. . . . din Codul penal.
În probațiune/dovedirea plangerii, înțeleg să mă folosesc de următoarele probe: proba cu înscrisuri si de următorii martori, astfel :
1) . . ., cu domiciliul în localitatea, comuna . . . , str. . . . , nr. . . , bl. . . , ap. . . , judetul/sectorul . . .;
2 ) . . . ,
3) . . . .