avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere impotriva ordonantei la Primul Procuror al ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere impotriva ordonantei la Primul Procuror al Parchetului

Buna seara,
Astazi am primit o comunicare care spune asa : Va comunicam ca prin ordonanta din 26.04.2013 a acestui parchet ati fost scos de sub urmarirea penala in temeiul disp. art. 11 lit.b....In baza art. 91 din C.p. pentru fapta savarsita vi s-a aplicat sanctiunea cu caracter administrativ a amenzii in suma de 1000 ron si cheltuieli judiciare de 50 ron.Impotriva ordonantei puteti face plange la Primul procuror al Parchetului in termen de 20 zile.
Ordonanta spune asa : Prin plangerea inregistrata la Sectia ... in data de ... X a sesizat savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente prev. de art. 180 al.2 cod penal de catre mine in data.....
Audiat, invinuitul nu a recunoscut fapta. ( Asta a fost singura mea aparare.).
Declaratiile martorilor (4 la numar) confirma savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente prev. de art.180 al.2 cod penal. Apoi spune ca s-a inceput urmarirea penala...
In drept, eu care in data de ... in jurul orelor ..., a agresat fizic partea vatamata X cauzandu-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 12-14 zile de ingrijire medicala conform certificatului medico-legal...eliberat de catre INML Mina Minovici, intrunesteelementele constitutive ale infractiunii de lovire si alte violente...
Avand in vedere imprejurarile in care s-a savarsit fapta, urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce, persoana invinuitului, acesta fiind la primul conflict cu legea penala precum si ca prin savarsirea faptei s-a adus o vatamare minima valorilor sociale ocrotite de legea penala, fiind lipsita in mod vadit de importanta, fapta descrisa mai sus nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni, in cauza fiind incidente dispozitiile art.10 al 1 lit. b cod procedura penala.

Eu am cateva intrebari tocmai de aceea v-am cam scris tot ce am primit :
1. E normal sa ma intreba o singura data cand m-a audiat daca eu am lovit si chiar declarandu-i cum s-a intamplat, avand si logica sa tot primesc amenda?
2. Este normal ca cei 4 martori sa fie toti colegi de munca si implicit sa devina subiectivi si sa nu aibe convingere 100% ca asa s-a intamplat?
3. Unui din cei 4 martori nu era in zona si pot sa demonstrez ca habar nu are in legatura cu incidentul, cat de mult poate conta asta?
4. Deciziile se iau doar printr-o simpla stampila fara o analiza a cazului?
5. Certificatele medicale se iau pe bani, asta a spus-o chiar sotul presupusei victime, avand si martori in acest sens ca nu am lovit-o, nici macar nu am atins-o?
6. Ce as putea sa scriu in plangere? Pentru ca eu nu am de gand sa platesc amenda, pentru ca eu nu am atins persoana respectiva si toata plangerea de bazeaza pe un certificat platit (si anume 1000 ron) plus marturii mincinoase ale martorilor (unul dintre ei neaflandu-se la fata locului si totusi el figureaza ca a vazut si a confirmat savarsirea infractiunii, vorbind cu el mi-a spus ca daca va fi chemat v-a spune ca nu a fost in zona unde s-a intamplat asa zisul conflict si ca a dat decalratie in acest sens fiind obligat ca altfel va fi amendat).

Astept raspuns,
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: costi1987 , utilizator 11:36, 16 August 2013
Se poate va rog sa imi trimiteti un fel de model cu antet si inceputu la plangerea ce o formulez eu ca am reusit sa il inregistrez pe asa zisul martor si sper sa imi fie mai usor acum. Va multumesc
un posibil MODEL :

Către,
Parchetul de pe lângă Judecătoria . . . ,

Subsemnatul . . . , cu domiciliul în . . . , str. . . ., nr. . . , bl. . ., ap. . . ., (sau localitate. . ., nr. . . ., comuna) Județul . . . , formulez și depun prezenta

Plângere penală

împotriva numitului/numiților . . ., cu domiciliul în . . ., str. . ., nr. . . . , bl. . . . , ap. . . . , judetul . . . , pentru . . . (de exemplu : săvârșirea infracțiunii/infracțiunilor de . . . , prevăzută/prevăzute și pedepsită/pedepsite de art. . . . din Cod penal).

Motive :

În fapt, în anul . . . , luna . . ., ziua de . . ., ora . . . , în locul numit/localitatea . . . , numitul/numiții . . . , a/au săvârșit următoarele fapte : de exemplu: cu ocazia depunerii jurământului în calitate de martor în cauza penală, Dos. Penal Nr. . . /. . ./2011, la judecătoria . . ., . . . ;

Așa fiind, acesta/aceștia mi-a/mi-au creat un prejudiciu de . . . , prin săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă . . . .

În drept :
Fapta săvârșită constituie infracțiunea de . . . , prevăzută și pedepsită potrivit/conform art. . . . din Codul penal (NU ESTE OBLIGATORIU SÃ ÎNCADRAȚI dvs. FAPTA, o va încadra procurorul)

În probațiune/dovedirea plângerii, înțeleg să mă folosesc de următoarele probe: proba cu înscrisuri (eventual cu înregistrarea audio făcută în ziua de . . ., de față și următorii martori . . , ) si de următorii martori, astfel :

1) . . ., cu domiciliul în localitatea, comuna . . . , str. . . . , nr. . . , bl. . . , ap. . . , judetul/sectorul . . .;
2 ) . . . ,
3) . . . .

data . . . semnătura

Adaptați-o potrivit nevoilor dvs.Descarcați probele audio/video și le dublati, salvându-le pe un suport sigur.Pregătiți și predați anexat un CD cu proba (o menționați în plângere că depun anexat proba cu . . ., din ziua de . . . pe un CD : eu v-am dat ca exemplu, nu cunosc ce probe aveți dvs. dar rețineți că fără probe NU se poate realiza nimic, mai mult, se poate întoarce împotriva dvs. pârâtul/făptuitorul cu vreun denunț și NU e bine.Nu vă jucați de-a penalul !)
Am inregistrare. va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala abuz in serviciu nelu2 nelu2 Buna ziua unde pot gasi si eu un model de plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor personale? Multumesc. (vezi toată discuția)
Cum se face plangere penala pentru calomnie? alin198108 alin198108 Buna seara, Am rugamintea de a ma ajuta cum se face plangere penteu calomnie?un model daca se poate. Va multumesc. (vezi toată discuția)