avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot prelungi activitatea in firma de la care am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot prelungi activitatea in firma de la care am iesit la pensie?

Buna ziua,
am implinit limita de pensie de 65 ani,mi-am incetet contractul de munca si am depus dosarul.
Sint solicitat sa imi continui activitatea in aceeasi firma pe o perioada limitata 3-6 luni.
Va rog sa-mi spuneti ce si cum este bine sa procedez, exista un tip de contract pentru o astfel de situatie, la cit timp dupa incetarea activitatii pot relua activitatea temporara.
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:47, 3 August 2013
SE poate incheia un c.i.m. pe durata determinata sau nedeterminata, cu timp partial sau norma intreaga, imediat dupa ce ati incetat vechiul c.i.m. ca urmare a îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.
Fiind pensionar pentru limita de varsta puteti sa lucrati oricat, cu orice fel de contract individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre c.i.m blue191 blue191 Salariatul a primit decizia de pensie la limita de varsta.Poate sa lucreze cu acelasi contract?Cu ce data se incheie un nou C.I.M? (vezi toată discuția)
Prelungirea activitatii dupa varsta de pensionare. TeodorMar TeodorMar Buna ziua, Ma confrunt cu o problema si as avea mare nevoie de un sfat din partea cuiva care sa aibe cunostinte juridice. De la varsta de 25 de ani, lucrez ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)