avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonuri de masa

As vrea sa stiu daca imi poate raspunde cineva la un subiect:in cazul in care se primesc bonuri de masa la o fabrica se poate face o cerere cuiva,conducerii poate,nu mai primesc acele bonuri pt.ca facand un calcul am realizat ca de fapt se adauga acele bonuri,se impoziteaza,apoi se scade suma respectiva si anume valoarea acelor bonuri,asta insemnand ca TVA-ul acelor bonuri se duce undeva,la cine nu stiu.Se poate scoate acele bonuri sa nu le mai primesc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 5 August 2013
Cine v-a spus ca pentru bonurile de masa se retine TVA din salariu v-a pacalit.Bonurile de masa sunt supuse numai impozitului pe venit din salarii. Valoarea acestora se adauga la salariul negociat si stabilit prin CIM, deci, scazand impozitul, tot primiti ceva in plus.
C/v tichetelor de masa se impoziteaza .

Tichetele de masa au fost eliminate din randurile veniturilor neimpozabile inca din 2010 si sunt tratate, pe cale de consecinta, si in prezent drept venituri salariale.
Prin Hotararea Guvernului nr. 791/2010 tichetele de masa sunt incluse in randurile veniturilor din salarii si considerate asimilate salariilor prin completarea pct. 68 lit. a) cu liniuta a 8-a care mentioneaza si tichetele de masa.

Normele metodologice pentru aplicarea art. 57 din Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004, prevad la pct. 106 ca venitul brut lunar din salarii reprezinta totalitatea veniturilor realizate intr-o luna conform art. 55 alin. (1) — (3) din Codul fiscal de o persoana fizica, pe fiecare loc de realizare, indiferent de denumirea acestora sau de forma sub care sunt acordate.

Asadar, in venitul brut lunar realizat intra venitul din salarii, veniturile asimilate salariilor carora li se aplica aceleasi reguli de impunere si avantajele acordate de angajator.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete masa la salariu minim pe economie Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I se pot da tichete de masa la un angajat cu salariul minim pe economie din mediul privat , cite bucati si ce formalitati (documente) se intocmesc si cit este ... (vezi toată discuția)
Impozitare bonuri de masa botezatuion botezatuion Bonurile de masa sunt la momentul actual impozitate? Daca da, conform carei dispozitii legale? (vezi toată discuția)
Salariu + bonuri de masa mjbrutus mjbrutus Va salut. Sunt proaspat angajat nu am mai avut vreun job pana acum si am o nedumerire legata de salariu. Lucrez part time (4h) si am 425 brut ( adica jumatate ... (vezi toată discuția)