Sora mea este casatorita si are o fetita de 6 ani. De ceva timp nu se mai intelege cu sotul ei din cauza ca are grave probleme cu alcoolul si vine meru beat acasa. Daca ar intenta ea divort si ar pleca de acasa impreuna cu fetita ar avea probleme in momentul impartirii bunurilor sau a custodiei fetitei? Sotul nu este de acord cu divortul deoarece primeste bani frecvent de la sora mea, bineinteles sub amenintari. E o situatie critica si nu stim exact cum sa procedam astfel incat sa o rezolvam.
Daca considera ca traiul in comun nu mai este posibil, sora dumneavoastra poate sa introduca cerere de divort. De asemenea , poate sa-si caute o alta locuinta.
Faptul ca nu mai locuieste in fapt cu sotul nu o dezavantajeaza in proces in ceea ce priveste incredintarea fetitei sau partajarea bunurilor comune.
Avand in vedere ca este in pericol atat ea cat si fetita datorita violentelor sotului nu este nici o problema daca paraseste domiciliul comun. Si sa nu-i mai dea nici un ban, iar daca o mai ameninta sa merga la politie sa faca plangere si va garantez ca a doua oara nu se va mai intampla. Asa se intampla cu zmeii astia.
Nu va avea probleme nici la incredintarea fetitei si nici la partaj. Dar sfatul meu este sa angajeze un avocat si o va invata exact ce trebuie sa faca.
Drept de vizita
Mirelaa
Buna ziua,
Sora mea are o fetita de 1 an rezultata dintr-o scurta casatorie, fetita ce i-a fost incredintata in urma divortului (din culpa comuna) in baza ... (vezi toată discuția)