avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Informatii indemnizatie CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Informatii indemnizatie CCC

buna ziua, care este venitul minim impozabil pentru a primi indemnizatie de crestere a copilului?Trebuie sa fii obligatoriu angajat cu contract de munca?
Venitul realizat din asigurari se ia in considerare la indemnizatia de crestere a copilului?
Se considera vechime in campul muncii veniturile realizate in baza unui contract de comision?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:51, 3 August 2013
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului )inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concediu crestere copil, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Veniturile impozabile obtinute din alte activitati profesionale (colaborari, contracte de comision, prestari servicii etc.) sunt luate in calculul indem,nizatiei pentru CCC.

3. Nu exista un venit minim impozabil deoarece in cazul in care din calcul iese o indemnizatie mai mica de 600 lei se acorda 600 lei.

4. Perioada lucrata cu contract de comision nu este vechime in munca dar este stagiu de cotizare la pensie daca platiti contributia lunara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concediul crestere copil sinziasofiei sinziasofiei Buna ziua. Sunt in concediu crestere copil pentru un an de zile. Tatal trebuie sa stea si el o luna, dar inainte de a se nasta copilul a stat o luna in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului Elena0512 Elena0512 Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza indemnizatia de crestere a copilului daca in ultimul an am lucrat doar cateva luni? Se mai acorda sau conditia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc alinadrapa alinadrapa Nu stiu daca am postat bine intrebarea, dar imi cer scuze daca nu. Scriu foarte rar pe forum si... de aceea. Prietena mea este gravida si ar vrea sa ... (vezi toată discuția)