avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

buna ziua, vreau sa stiu in ce consta executarea silita si cum se desfasoara ?
in mai putin de 2 saptamani voi fi executata silit pt. ca nu am banii pe care tr sa-i returnez statului(5000lei-indemnizatie de crestere copil , bani retrasi dupa 1 an de la incetarea CCC deoarece am facut asigurari si am avut un venit infim in unele luni din CCC-)
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ancuta382 , utilizator 13:52, 3 August 2013
Contestatia la executare reprezinta instrumentul prin care partea interesata solicita instantei anularea/suspendarea procedurii de executare silita
Daca ati primit somatie de plata din partea executorului,incercati negocierea esalonarii platii
ynocentta a scris:

Contestatia la executare reprezinta instrumentul prin care partea interesata solicita instantei anularea/suspendarea procedurii de executare silita
Daca ati primit somatie de plata din partea executorului,incercati negocierea esalonarii platii

Ar mai fi si contestatie la "Titlu Executoriu", daca titlul este pus pe un act si nu pe o hotarare judecatoreasca. Astfel se pot formula si aparari de fond (de genul ca nu ati lucrat toata perioada in care ati primit idemnizatia, ve-ti face davada prin acte martori si altele, si atunci suma pe care va obliga sa o returnati nu are certitudine,, )Succes.
deci, sa inteleg ca daca primesc somatie de executare pot sa fac contestatie la titlu executoriu in baza unor" acte" ca nu am lucrat este posibil sa fiu achitata de la plata ?
ce documente ,mai precis ce imi trebuie?De unde le scot?, de la firma de asigurari?
cunoasteti cazuri care s-au solutionat cu succes?
Sau se poate sa aleg returnarea sumelor din asigurari? nu cea din indemnizatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul executoriu (bodu) Rog raspuns pentru urmatoarea speta: titlu executoriu / somatie plata amenda contraventionala vamala an 2003. Cum pot anula la judecatorie aceasta ? (lipsa ... (vezi toată discuția)
Executare florinadrian01 florinadrian01 buna ziua .am primit o somatie de executare silita in 5 zile in baza unui titlu executoriu din 2011 si as dori sa stiu daca mai pot face vreo contestatie (vezi toată discuția)
Anulare titlu executoriu Dima Mihaela Dima Mihaela Buna ziua, Doresc sa va intreb daca titlul executoriu are mentiunea \"fara somatie si punere in intarziere\" de cand pot depune contestatia la executare si ... (vezi toată discuția)