avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlul executoriu (BODU)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlul executoriu (BODU)

Rog raspuns pentru urmatoarea speta:
titlu executoriu / somatie plata amenda contraventionala vamala an 2003.
Cum pot anula la judecatorie aceasta ? (lipsa anexa titlu executoriu la somatia transmisa postal, suma incorecta deoarece am mai platit din suma totala, nu recunosc hotararea irevocabila din instanta pentru care am plangere la CEDO).
Am vreo sansa in conditiile noului cod de procedura fiscala ?


Vei introduce la judecatorie (instanta de executare) o contestatie la executare.
Dar atentie: pe calea contestatiei la executare nu se poate modifica ori desfiinta hotararea pusa in executare. Singurele aparari de fond care sunt admise sunt cele vizeaza cauze de stingere a obligatiei intervenite dupa ramanerea definitiva a hotararii (respectiv, in cazul tau, platile deja efectuate).
De asemenea, vei invedera faptul ca la somatia primita nu a fost alaturata o copie de pe titlul ce se executa (fapt care, conform legii, atrage anularea executarii silite).
Cat despre plangerea la CEDO, aceasta nu are efect suspensiv de executare silita.

Multumesc mult pentru raspuns. Urmeaza sa aman procesul pentru a-mi pune un aparator. Mi s-a sugerat de catre viitorul avocat sa platesc o cautiune pana la verdictul CEDO. Sunt pe pista gresita ? Totodata am cerut la judecatorie anularea somatiei de plata primite postal, pe motivele deja sugerate de Dvs. E gresita solicitarea mea pt. anularea somatiei de plata si nu a titlului executoriu ? Dar de perimare poate fi vorba ?
Rog raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita...pana unde poate merge ? Ecaterinaa Ecaterinaa M-ar interesa care sunt limitele executarii silite, in cazuri cu minori. Au dreptul executorii sa intre cu forta in casa, sa sparga usa etc....si sa smulga ... (vezi toată discuția)
Cerere de executare anna2000 anna2000 In cadrul contestatiei la executare s-a admis exceptia perimarii. In aceeasi zi, creditorul depune la executor o noua cerere de executare. Executorul emite o ... (vezi toată discuția)
Executare silita mytly_mytly mytly_mytly daca este o hotarire definitiva si irevocabila executorul judecatoresc poate sa faca executarea silita daca pe rol este ``contestatie in anulare recurs```si ... (vezi toată discuția)