avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot face in cazul unei concedieri abuzive?!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot face in cazul unei concedieri abuzive?!!!

Buna ziua!
Ma numesc Mihai si sunt din Iasi. M-am angajat la firma la care lucrez in aprilie 2008, am stat cam doua luni fara carte de munk, fara contract de munca fara nimic timp de doua luni in care am tot intrebat sefii ce se intampla pana cand am avut o problema de ordin medical si aveam nevoie de adeverinta de salariat. Intr-un final mi-au facut contract de munca, si spre mirarea mea nu era pe firma la care lucrez acum; intreband in stanga si in dreapta aflu ca mai bine de 50% din angajati nu au contract de munca iar restul sunt inregistrati pe tot felul de firme fantoma deschise de patron ca sa scape de niste taxe (nu ma pricep...) Postul pe care am lucrat tot anul nu a fost cel pe care l-am discutat la interviu . Acum dupa un an de zile vor sa ma concedieze pe motiv ca nu-mi fac treaba cum trebuie desi eu sunt solicitat din toate partile si pe vreo doua posturi simultan; ce pot sa mentionez este ca pe cartea de munca sunt trecut ca operator comercial piese auto iar eu am pana acum am primit doua fise cu doua posturi diferite una am semnat-o eu iar cealalta a semnat-o seful meu in lipsa mea dupa care m-am trezit deodata ca mai am nu stiu ce atributii ca venise un audit care ia controlat la sange ei nefiind in regula cu tot ceea ce tine de posturi si angajati.
As vrea sa intreb daca mai este careva care a trecut prin asa ceva si ce as putea face ? Nu mi se pare deloc normal ce se intampla. :( Exista o cale legala? M-am saturat sa tot fiu hartuit.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2009
mihai15mai, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihai15mai , utilizator 23:01, 17 Martie 2009
Luand in considerare faptul ca prezentati situatia ca fiind de genul CIM are specificata o functie iar fisa de post alta functie va trebui sa se aduca la o situatie unitara. Cat priveste atributiile din fisa semnata de catre sef aceasta este un fals si tine de penal.
Este dreptul dumneavoastra sa contestati in instanta decizia de concediere in termen de 30 de zile de la data comunicarii. Intre timp ar fi bine sa aveti si exemplarele celor 2 fise a postului, se pot folosi ca si probe in instanta.
Problema este ca aici in firma nu se face nimic oficial, pur si simplu vine si iti zice uite ar fi bine sa-ti gasesti in alta parte ca .... tot felul de ... Pana si salariile sunt date aiurea, trebuie sa stam toti salariatii la coada la usa directorului ca sa ne dea salarul de parca am fi in anii '80, ce-i trecut pe cartea de munca nu coincide cu realitatea dar uite ca nu avem ce face trebuie sa stam si sa inghitim toate prostiile lor fara sa putem face ceva si aici vine intrebarea mea: chiar suntem in jungla? nu exista drepturi si pentru angajat? Cum as putea sa ma apar? Chestia e ca nu m-as zbate asa mult dar chestia e ca, cu criza asta mai ales in Iasi unde piata locurilor de munca este la pamant nu prea am unde sa ma duc plus ca nu e prima firma cu care am probleme de genul asta.
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2009
mihai15mai, utilizator
Din pacate cat timp acceptati situatia ca atare si munca la negru nu puteti face mare lucru.
Cum credeti ca veti fi aparati de abuzuri cand nu stie nimeni de ele?
adelaida_07 a scris:

Din pacate cat timp acceptati situatia ca atare si munca la negru nu puteti face mare lucru.
Cum credeti ca veti fi aparati de abuzuri cand nu stie nimeni de ele?

De muncit nu muncesc la negru, am contract de munca individual incheiat cu ei doar conditiile sunt de parca ar fi o firma cu trei angajati cand ei sunt o reprezentanta destul de mare cu peste 100 de angajati din care 50% nu au contract de munca si muncesc de peste un an acolo, in fine spaga in Romania e mare asa ca....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului iulia_iuliana iulia_iuliana In fisa mea a, postului scrie\"indeplineste orice alta sarcina incredintata de conducerea institutiei\",pe langa alte atributii care tin de serviciu. E ... (vezi toată discuția)
Demisie fortata! mihai15mai mihai15mai Buna ziua! Am si eu niste nelamuriri care sper sa le pot clarifica aici. Sunt angajat la firma la care lucrez de un an si cateva luni, acum ceva vreme mi s-a ... (vezi toată discuția)
Schimbare fortata a fisei postului mystic mystic Buna ziua .Sunt inginer, dar lucrez pe post de referent, operator-calculator ( explicatia a fost ca nu sunt in organigrama decat 2 posturi de inginer in ... (vezi toată discuția)