avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fortata!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fortata!

Buna ziua!
Am si eu niste nelamuriri care sper sa le pot clarifica aici.
Sunt angajat la firma la care lucrez de un an si cateva luni, acum ceva vreme mi s-a adus la cunostinta faptul ca nu-mi fac treaba cum trebuie si ca ar trebui sa-mi gasesc in alta parte ceva de lucru (demisie) ei angajand deja pe cineva care cred ca va ramane in locul meu (cel putin asa au gandit ei). Cum pot sa ma apar avand in vedere faptul ca imi fac treaba cum trebuie doar ca sunt niste interese pe undeva si vor sa ma dea afara si sunt acuzat aiurea?
Nu stiu daca are importanta acest aspect: pana sa imi faca contractul de muca a trebuit sa ma rog de ei timp de doua luni iar jumatate din angajati lucreaza la negru (firma fiind destul de mare nu un magazinas....) Numai pe spaga se merge in Romania.
Astept raspunsuri de la cei care au trecut prin asa ceva si care au experienta in codul muncii.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 08:27, 7 Mai 2009
1. Daca situatia este asa cum spuneti nu e bine sa fortati lucrurile pentru a incerca sa ramaneti la acel loc de munca. Vor gasi mereu ceva sa va dea afara.
2. Nu va necajiti, ca nu sunteti unicat in Romania. Sunt sute de mii in situatia dvs. din cauza unor "patroni" care nu au curajul raspunderii actelor lor. In asemenea situatii, cand vor sa scape de un salariat, ar trebui sa-l cheme , sa discute cu el si sa ajunga la un compromis convenabil amandurora.
3. Nu vad ce interese ar avea de vrea sa scape de dvs., dar este angajator privat si o fi avand motivele lui.
4. Daca stiati ca are multi salariati platiti "la negru" trebuia sa va dati seama ca este neserios si sa nu va mai angajati le el.
5. Dvs. nu demisionati sub nici o forma. Spuneti-i ca plecati dar sa va concedieze prin desfiintarea locului de munca (art.65 din Codul muncii) pentru a putea sa beneficiati de indemnizatoa de somaj, pana va veti gasi un alt loc de munca.
Succes!
Problema nu pleaca de la patron ci de la seful meu care pur si simplu are un mod ciudat de a comunica de fapt mai bine zis probleme in comunicare si probabil are si o problema anume cu mine pe care .... Iar partea cu munca la negru am descoperit-o abia dupa jumatate de an, timp in care m-am imprietenit cu colegii. Eu mi-am cautat un alt loc de munca dar cu criza asta mai ales in zona moldovei sansele tind bine spre 0 ca oricum nu am parte de conditii prea bune unde sunt acum numai ca "rau cu rau dar mai rau fara rau!" :( Nu prea am alternative de asta stau agatat asa, si cand ma gandesc ca am facut o facultate si un master care sunt egale cu zero, nimeni nu se uita la ele#-o
Daca probleme pleaca de la seful dumneavoastra direct, poate ca ar fi bine sa aveti o discutie cu patronul pentru a-i aduce la cunostinta situatia. Cine stie, poate veti gasi intelegere din partea acestuia.
NU cred ca am vreo sansa deoarece seful meu are o vechime fff mare in firma si are o relatie f buna cu patronul care nu cred ca ma va crede pe mine in fata lui iar pana la patron mai este si directorul care este si ala montat de catre seful meu...., curios este ca directorul nu mi-a zis nimic niciodata si se poarta foarte ok iar seful meu imi zice ca directorul face reclamatii la adresa mea precum ca nu-mi fac treaba cum trebuie ca....bineinteles ca prima data mi-a zis ca reclamatille vin din partea colegilor mei pe care i-am adunat la o mica sedinta si sa aflu de la ei ca seful meu inflorise totul:O
O alta problema care mi-e neclara si pe care as vrea s-o lamuresc:
mie mi s-a facut fisa postului pe care am semnat-o , verificand-o mi-am dat seama ca era pe o alta firma fata de cea pe care am incheiat contractul de munca iar dupa vreo 6 luni m-am trezit cu o alta fisa a postului tot pe alta firma fata de cea pe care am incheiat contractul de munca dar fiind semnata de seful meu in locul meu. Numele firmei la care lucrez acum nu coincide cu numele firmei pe care este facut contractul de munca. Este legal asa ceva?
NU e vorba de legalitate sau nu, e vorba ca acea fisa de post nu are nicio valoare, nefiind semnata de dvs. Ca urmare, sefii nu o vor putea folosi pentru o eventuala cercetare disciplinara pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face in cazul unei concedieri abuzive?!!! mihai15mai mihai15mai Buna ziua! Ma numesc Mihai si sunt din Iasi. M-am angajat la firma la care lucrez in aprilie 2008, am stat cam doua luni fara carte de munk, fara contract de ... (vezi toată discuția)
Dat afara din firma ca nu semnez "micsorarea de brut" Zandzibal Zandzibal Salut, Sotia mea are o problema la servici- nu a semnat \"binevol\" micsorarea de brut (pe motiv de reducere de costuri).... Imediat dupa refuz au inceput sa ... (vezi toată discuția)
Jignirile sefului m-au facut sa plec - am nevoie de un sfat! lo lo Sunt in situatia neplacuta de a pleca de la un loc de munca la care am muncit 12ore/zi, de multe ori si sambata si duminica,fara plata orelor suplimentare, de ... (vezi toată discuția)