avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

Buna ziua,as dori sa va adresez o intrebare : se poate trece de la custodie. comuna la custodie totala pt unul din parinti la solicitarea acestora?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 10:57, 4 August 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai pentru motive intemeiate si daca este in interesul minorul. Intelegerea parintilor nu este relevanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa rezolvati problema, trebuie sa demonstrati dezinteresul parintelui nerezident, adica: sa aveti cateva solicitari (in scris)adresate d-lui la care nu raspunde, de ex. solicitare de declaratie notariala pentru plecare in strainatate, solicitarea de pareri referitor la frecventarea unui sport al copilului, la o anumita gradinita, etc.
In final, daca depuneti cererea in instanta, trebuie initial sa mergeti la informarea privind medierea, il invitati pe tata si dansul nu se prezinta, va fi citat la adresa cunoscuta si nu se prezinta in instanta, etc.
Asa demonstrati dezinteresul si veti obtine ceea ce doriti amandoi. Este o metoda urata, dar eficienta.
Tatal va avea aceleasi drepturi ca si cu autoritatea comuna, insa nu va trebui sa faca declaratii notariale de cate ori se cere pentru niste activitati normale, firesti, ale unui parinte cu copil in ingrijire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa pot sa obtin custodia fiicei mele? adela-sirbu adela-sirbu am o fetita de 8 ani si tatal ei a trecuto pe numele lui acum 5 luni.Ce pot sa fac sa obtin custodia ficei mele si sa am drepturi depline doar eu.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna minor danababei danababei Ce inseamna custodie comuna a unui minor?Acum sunt in divort,copilul de 5 ani sta cu mine in Gura Humorului,exsotul la 80km.Nu doreste ca instanta sa-mi ... (vezi toată discuția)
Acordare custodie de buna credinta ana2015 ana2015 Buna seara. Ce se intampla si cum se procedeaza cand o mama(necasatorita cu celalalt parinte) vrea sa acorde custodia minorului tatalui acestuia? Care sunt ... (vezi toată discuția)