avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Citatie la rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Citatie la rutiera

Buna seara! Am si eu o problema: acum vreo luna m-am tamponat cu unul. Am fost la politie a doua zi am declarat o ora cand s-a intamplat accidentul, iar celalalt alta ora la doi politisti diferiti. Cand eu am dat declaratia, politistul mi-a pus pixul pe schita accidentului , lucru pe care eu l-am consemnat in declaratie si faptul ca in acest timp a sunat si partea adversa de pe telefonul mobil. Cand a vazut asa, nu a mai incheiat procesul verbal, in care vroia sa ma scoata pe mine vinovat si mi-a spus ca trebuie sa revin impreuna cu partea adversa la cel care a luat declaratia initial celalalt politist (si mi-a dat dovada de reparatie pe care scria ora pe care am spus-o eu). Dupa vreo saptamana m-a sunat celalalt politist( cel care luase declaratia partii adverse) si mi-a spus sa venim amandoi sa lamurim ce s-a intamplat( mai ales ora care nu era aceeasi pe declaratii). In seara aceasta m-a sunat din nou si mi-a spus sa iau legatura cu partea adversa si sa mergem impreuna, pentru ca daca nu ma duc ma va cita si sanctiona. Vreau sa stiu:
1) Poate sa spuna ca nu a fost ora pe care am spus-o eu, atata timp cat am un act oficial emis de colegul lui in care scrie ca accidentul s-a intamplat la ora pe care am mentionat-o eu.
2) Cat timp dureaza pana ma citeaza si ce se intampla daca nu ma duc in conditiile in care eu am dat o declaratie si am dovada de reparatie( adica am fost la politie dupa accident); imi poate face dosar penal, chestii d-astea.
Cel mai recent răspuns: fc_andu , utilizator 22:09, 16 Martie 2009
Daca nu au fost victime care sa aiba zilele de ingrijiri medicale prevazute de c.penal nu poate fi intocmit dosar penal. In ceea ce priveste chemarea la politie verbal nu are relevanta. In mod procedural trebuie sa te citeze legal, cu 5 zile inainte si apoi daca nu te prezinti ar putea fi vorba de o amenda contraventionala. Insa cel mai bine este sa te duci, caci partea cealalta poate declara ce vrea si sa iti faca situatia mai grea.
am inteles si va multumesc foarte mult, insa ambii am mai dat cate o declaratie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa si parasire de la locul accidentului! GeorgianaMadalina88 GeorgianaMadalina88 Buna ziua! In urma cu 5 luni de zile ( sfarsitul lui octombrie) am fost implicata intr-un accident rutier soldat cu victime omenesti.In ziua respectiva am fost ... (vezi toată discuția)
Accident ContSters62984 ContSters62984 buna ziua si dori si eu daca se poate cateva informati pt ca sunt tare confuza ce o sa se intample ,sotul meu a avut accident intr-o localitate ,mergand cu ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Anomar1985 Anomar1985 Buna ziua. Acum cateva zile am avut un accident rutier, eu am fost de vina, d-na din masina din fata mea a pus frana brusc dupa ce vreo 3, 4 km m-a sicanat in ... (vezi toată discuția)