avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident

buna ziua si dori si eu daca se poate cateva informati pt ca sunt tare confuza ce o sa se intample ,sotul meu a avut accident intr-o localitate ,mergand cu masina o femeie i-a sarit in fata masini si a lovit-o nu a fost pe trecerea de pietoni ,vroia sa-l atentioneze pe sotul ei ca vine masina deoarece sotul ei iesa cu masina din garaj cu spatele si s-a speriat foarte tare ,oricum nu se intampla nimica deoarece sotul ei era pe partea stanga si sotul meu era pe dreapta si ea era tot pe dreapta ,dar s-a panicat si a crezut ca v-a iesi si se vor tampona asa ca mai bine a sarit ea in fata masini,a vazut-o ca vrea sa traverseze a pus frana tare a luat piciorul de pe frana si iarasi a iesit in fata masini si atuncia a lovit-o,a avut 24 de m de franare, asi dori sa stiu care ar putea fi consecintele pe care le poate suporta sotul meu ? si cam cat dureaza tot procesul si expertiza? si cand vor elibera dovada pt a repara masina ?va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 17:54, 12 Iulie 2009
Nu ati spus daca persoana respectiva a suferit vatamari corporale, pentru ca in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale se va face eventual incadrarea faptei. Depinde si de concluziile cercetarii care se va efectua, care va putea stabili o culpa exclusiva, sau o culpa comuna. Presupun ca la fata locului s-a deplasat politia ca s-a intocmit un proces verbal de cercetare la fata locului, s-au facut masuratori... Aceasta cercetare se va finaliza si in functie de concluzii se va dispune trimiterea in judecata ( daca este vorba despre vatamare corporala).....
danutzii2 a scris:

si cand vor elibera dovada pt a repara masina ?va multumesc!!

Autorizatia de reparatie trebuia sa o elibereze politia in ziua cercetarii accidentului.Daca sunt necesare reparatii,presupun ca victima necesita ingrijiri medicale si functie de nr.zile spitalizare, se va declansa si procesul penal.
buna ziua
nu a ati spus ce leziuni are femeia accidentata si nici ce a costatat politia prin procesul verbal efectuat la fata locului,(culpa comuna sau culpa exclusiva ) cit priveste durata procesului inarmativa cu calm si ceva timp pentru ca va fi ceva vreme pierduta prin instanta de judecata .
in ce priveste autorizatia de reparatie a masini trebuia sa o primiti imediat de la organul constatator dupa ce a facut procesul verbal de cerectare la fata locului ,la citva zile .
bafta
Nu ne-ati spus si care au fost primele constatari ale organelor de politie.
Oricum, nu cred ca o sa fie probleme , atat timp ce aceea femeie se afla pe carosabil intr-o zona in care nu exista trecere de pietoni.
Depinde ce au constatat organele de politie cu ocazia C.F.L.
Care este nr. de zile de ingrijiri medicale si a cerificatului medico-legal.
Politia avea obligatia de a elibera dovada pentru reparatia masini,daca aceasta in urma coleziuni a suferit avarii.
Cred ca in cauza se inpune efectuarea unei expertize.
daca se va ajunge la un eventual proces,asta depinde de actul medico legal si de pretentiile victimei.

Alte discuții în legătură

Din victima in vinovata?????? ionescu_paula ionescu_paula Buna ziua! Sper ca voi afla mai multe si ma voi lamuri cu privire la ceea ce mi se intampla. Acum 2 saptamani, am fost implicata intr-un accident rutier, ca ... (vezi toată discuția)
Accident usor cu lovirea unui pieton pe linia de tramvai unom unom Ma bucur ca exista acest forum si va rog sa imi raspundeti cat de repede puteti, sunt intr-o situatie nefericita si as dori sa stiu ce mi se poate ... (vezi toată discuția)
Accident provocat pe trecerea de pietoni. nu am observat niciun ... garetbora garetbora Accident provocat pe trecerea de pietoni. Nu am observat niciun pieton înainte de trecere și nici in apropierea părții carosabile care sa se angajeze în ... (vezi toată discuția)