avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... DIN VICTIMA IN VINOVATA??????
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

DIN VICTIMA IN VINOVATA??????

Buna ziua!
Sper ca voi afla mai multe si ma voi lamuri cu privire la ceea ce mi se intampla. Acum 2 saptamani, am fost implicata intr-un accident rutier, ca sofer, alaturi de alt autoturism (care era stationat), o autoutilitara si un pieton.
Sa va povestesc in mare ce s-a intamplat....Circulam pe un drum judetean si autoutilitara mi-a taiat calea, iesind de pe o straduta laterala. Soferul a vrut sa intoarca pe acest drum judetean si sa revina inapoi pe acea straduta. Printr-o manevra de evitare a autoutilitarei aparute in fata mea si datorita faptului ca nu s-a asigurat, el dorind sa iasa de pe carosabil (prin stanga), in urma intoarcerii, am fost aruncata in alt autoturism parcat pe marginea soselei. In momentul in care a avut loc impactul, parbrizul masinii mele a ricosat intr-un pieton.
Eu am fost lovita la cap, transportata la spital unde am fost cusuta (inca nu mi-au scos firele) si apoi dusa la politie pentru externare. Pietonul, si el, a avut nevoie de ingrijiri medicale, si a stat o noapte sub supraveghere, nefiind ceva grav. Dupa 3 ore de declaratii, am fost "eliberata" si nici pana in ziua de azi, nu am aflat nimica nou.
Concluzia din ziua accidentului: culpa comuna, a lui - pt neacordare de prioritate, iar a mea - pt ca l-am depasit, dar n-a fost DEPASIRE, ci EVITARE. Daca el nu-mi iesea in fata, nu aveam ce sa evit.... X-(
Nu mi se pare nici legal si nici normal pentru ca nu aveam de unde sa intuiesc ca respectivul sofer va intoarce in fata mea fara sa semnalizeze, cand eu incercam sa-l evit.
Tin sa mentionez ca masina pe care o conduceam este dauna totala, iar in certificatul medical este stipulat faptul ca as avea nevoie de minim 8 zile pentru ingrijiri. Lovitura la cap, pe care o am produsa in urma accidentului este de 6-7 cm si a fost necesara anestezie locala si sutura.
Acum, ma intreb ce am de facut. Cat mai astept pana ce voi afla ceva nou? Daca ar trebui sa mai dau ceva declaratii?
Probele de sange pt. stabilirea alcoolemiei le-am facut si au iesit negative...Nu mi s-a eliberat nici un proces-verbal, ci doar o adresa catre firma de asigurare de la celalalt dosar si o dovada de circulatie. Astept raspunsul Dvs. Multumesc anticipat! O seara buna!
Cel mai recent răspuns: ContSters93643 , utilizator 17:59, 24 Iunie 2009
Cand cei implicati intr-un accident rutier nu se pun de comun acord asupra celor intamplate este bine sa existe si martori, neutri care sa sustina un anume punct de vedere neutru din care politia, reconstituind evenimentul sa poata trage o concluzie clara. Culpa comuna e un fel de compromis, dupa parerea mea. Succes!B-)
Din cate stiu eu, daca cei implicati nu se pun de acord si exista victime, procesul verbal nu se elibereaza. Eu asa am patit. Pana nu ne-am pus de comun acord totti trei: eu, vinovatul-cel care mi-a taiat calea si victima pieton, nu ni s-a eliberat procesul verbal, respectiv, dovada de reparatie.
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2009
lumi71, utilizator
Nu este lamurit care este "celalalt dosar"? Ati dat si dv. copie RCA celuilalt participant?proprietarul masinii parcate a primit si el copie/copii RCA?Ca va fi un proces penal este sigur.Urmeaza sa va constituiti parte civila pentru daune materiale, vatamare si daune morale si sa va sustineti nevinovatia (in cazul culpei comune constatata de agent).N-am lamurit: culpa comuna a fost pe vorbe?Ceilalti participanti ce au scris in declaratii?
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2009
nucu$, utilizator
Am vrut sa scriu "celalalt sofer", scuze...S-a completat un proces-verbal de constatare a accidentului, unde au semnat cei de la fata locului, eu fiind la spital nu am avut de ce sa semnez. Iar culpa comuna a reiesit din Autorizatia de reparatie si din adresa catre firma de asigurari pe care mi-au dat-o politistii, precum si din dovada de circulatie, in locul permisului retinut.
Din cele prezentate nu poate fi vorba de culpa comuna. Vina producerii accidentului revine conducatorului auto ce a iesit de pe drumul fara prioritate, neacordand prioritate celor ce circulau pe drumul cu prioritate.
In ceea ce mersul anchetei se asteapta sa se vada numarul de zile de ingrijiri medicale ce se vor acorda pentru ca sa se stabileasca incadrarea juridica a faptei
Numai bine va doresc
Din pacate, cred ca alta e situatia. Cred ca cel care nu a acordat prioritate a savarsit o contraventie. Cel ce a postat a savarsit o infractiune. Vatamare din culpa! Daca nu a existat contact marerial, sunt aproape sigur. Depinde de zilele de ingrijiri medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto cu victime Ionut.Barbu Ionut.Barbu Buna ziua, luna trecuta am fost implicat intr-un accident auto, o masina care venea de pe contrasens a patruns pe banda mea pentru a intra pe un drum secundar, ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna - asigurare auto soniq20 soniq20 Buna ziua. Am avut un accident de masina intr-o intersectie, un alt sofer neacordandu-mi prioritate. Eu mergeam drept, el vira la stanga. Politia a conculziat ... (vezi toată discuția)
Autor moral adrianpuia adrianpuia am urmatoarea problema: am fost implicat intr-un accident rutier, soldat cu avarii. deplasandu-ma pe banda 1, mi-a fost taiata calea de catre o alta masina, ... (vezi toată discuția)