avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident provocat pe trecerea de pietoni. Nu am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident provocat pe trecerea de pietoni. Nu am observat niciun ...

Accident provocat pe trecerea de pietoni. Nu am observat niciun pieton înainte de trecere și nici in apropierea părții carosabile care sa se angajeze în traversarea. Cu toate astea l-am accidentat fara sa pun frana. Am frânat după impact. Nu l-am observat nici o secunda. Era seara, întuneric dar iluminat public, pe trotuar înspre carosabil era parcată o mașină, lângă un copac. Iar pietonul e posibil sa fi apărut de după mașină și sa se fi angajat în traversarea chiar daca eram la aproximativ 1-2 metri de trecere... Pe geamul din partea dreapta a portierei îmi era imposibil să-l observ datorita iluminatului stradal și a picăturilor de ploaie de pe geam. Acesta prezintă factura serioasa la picioar, a avut parte de operatie și vânătăi. Faptul că era beat pietonul nu are nici o relevanta pentru poliție. Locația este Timișoara.
Cel mai recent răspuns: garetbora , utilizator 22:15, 3 Octombrie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Cat este vina mea sau a pistonului. Ce pot pati? Are vreo vinovăție șoferul mașini parcate pe trotuar pentru că reduce vizibilitatea asupra trotuarului și a pietonilor aflați pe trotuar? Exista indicator cu parcarea interzisă acolo. Poate să fie și vina comuna pentru provocarea accidentului și a șoferului care și-a parcat mașina acolo? Poliția nu a menționat nimic despre mașină parcată în procesul verbal. Apoi mi-a eliberat o chitanță de reparație mașină la care i-am spus că nu am ce repara. Starea mașinii era la fel și înainte de accident. Avea o mica îndoitură și desprinsă bara din fata. Pot confirma asta părinții...

Av. Liviu Voinea a scris:

Intrebarea dvs este?


Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2020
garetbora, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto Alexandru555 Alexandru555 Buna ziua, as dori sa inteleg cum este privita legal urmatoarea situatie ; accident rutier in care o masina a a lovit un pieton care se afla pe partea ... (vezi toată discuția)
Pieton accidentat pe trecere sau fix lângă, fără să-l observ, ... garetbora garetbora Pieton accidentat pe trecere sau fix lângă, fără să-l observ, era puțin băut, a fost proiectat în afara drumului pe partea din dreapta. Nu am frânat ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa mariustec mariustec buna ziua la toata lumea..as dori sa primesc un sfat in legatura cu un accident rutier petrecut in 2010 care s-a soldat cu ranirea unei persoane care s-a ... (vezi toată discuția)