avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bani oferiti de buna voie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bani oferiti de buna voie

salut, am o problema si vreau sa va cer ajutorul. dar vreau sa imi raspundeti concret si cu argumente daca se poate. o sa incerc sa povestesc totul pe scurt, o fost colega mi a dat suma de 80 de lei ca sa "ne deschidem" o firma. eu nu i am cerut nici un ban ea mi a dat de buna voie si a afirmat ca nu trebuie sa ii returnez. eu am zis ca incerc sa inmultesc banii. acum dupa 3 luni tot ma suna si ma ameninta cu politia ca imi face plangere penala de furt calificat. problema este ca ea este schizofrenica si abia a iesit din spital, adica e nebuna cu acte inregula. eu am aflat chestia asta de la prietenul ei dupa ce am primit banii, initial nu stiam nimic doar banuiam. poate sa imi faca problema in sensul asta ? cred ca are inregistrare audio ca mi a dat suna de 80 de lei. problema este ca atunci mi a zis ca nu mai are nevoie de ei si ca bani erau ai ei, acum imi zice ca bani erau a lu gagicasu si sa ii dau banii inapoi.

va rog un ajutor as fi de folos, chestia asta se numeste abuz de incredere ar 256 ceva de genu ? care sunt urmarile in continuare pentru mine. eu nu as vrea sa ii dau banii inapoi pentru ca este ea nebuna si se suceste cum ii vine in cap.

are ea prioritate in fata politiei ca este schizofrenica ? sau suntem tratati toti la fel in fata justitiei ?

MULTUMESC
Cum vroiati sa deschideti dvs. o firma cu 80 de lei si de ce nu ati deschis-o daca acesta a fost scopul banilor?
De ce nu ii restituiti banii daca nu ati reusit sa-i "inmultiti"?
Motivul ca nu doriti sa ii restituiti banii ptr ca este "nebuna si se suceste cum ii vine in cap" nu este un motiv plauzibil, cred ca profitati de faptul ca femeia se afla in stadiul in care relatati.
Sfatul meu este sa ii restituiti banii femeii, asa schizofrenica cum credeti ca este, scapati de drumuri inutile pe la politie in cazul in care va face vreo reclamatie, suma nu este atat de mare incat sa constituie un impediment de restituire.
La ultima intrebare raspunsul este afirmativ, toti sunt tratati la fel in fata instantei.
dai banii inapoi nu iti face singur belele plus ca a lua bani de la oameni cu probleme serioase de sanatate nu cred ca este un lucru asa de frumos
Observ ca recunoasteti ca ati primit infima suma de 80 lei si ca nu doriti sa ii returnati. In rest cu cine este si cat este de sanatos mintal nu are nici o relevanta. Daca poate dovedi ca va dat suma respectiva va avea castig de cauza.Motivul ca nu doriti sa inapoiati banii nu este un motiv.
multumesc de raspunsuri

totusi ea cand mi a dat a afirmat ca nu mai are nevoie de ei si ca pot sa ii pastrez. accentuez ca nu i am cerut nici un ban ea mi a dat de buna voie.
Aveti dovada faptului ca banii au fost un cadou?
Cum s-a desfasurat discutia? Pe sistemul " ia tu banii mei si fa multii bani doar pentru tine" ?

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati fara contract Viano72 Viano72 La multi ani tuturor,acum trei ani am imprumutat o suma mare de bani unei persoane apropiate.Dupa aproximativ un an a inceput sa restituie din suma inapoi dar ... (vezi toată discuția)
Ce ar trebui sa fac in cazul in care cineva ma ameninta pentru recuperarea unei sume de bani Iorga Lidia Iorga Lidia In decembrie anul trecut am impreumutat o suma de bani, mai exact 120 de milioane vechi. Initial am fost prieteni insa cand a vazut ca in ultima vreme imi ... (vezi toată discuția)
Imprumut de bani 16011989 16011989 Am imprumutat o suma de 3000 lei de la o persoana cu care m-am inteles sa-i dau o anumita dobanda pe luna. I-am restituit banii 3000, fara alti bani, iar ... (vezi toată discuția)