avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune drept de folosinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune drept de folosinta

Am chemat in judecata un copindivizar din cauza caruia nu am putut folosi atit casa cit si terenul , acesta impotrivindu-se . Au primit citatia , nu au depus intimpinarea , pe data de 04.oct prima infatisare . Acestia au spus ca nu se prezinra si ca putem sa facem ce vrem . Ok , facem ce vrem dar dupa ce facem ce vrem ce urmeaza ? Banuiesc ca in aceste conditii instanta ne va da cistig de cauza - avem martori , am cerut expertiza . Piritii sigur nu vor avea bani sa ne plateasca daunele . In aceste coditii va trebui sa punem sechestru pe casa si teren ? Trebuie platita o cautiune ? Va rog daca se poate sa-mi explicati . Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: prietenulomului , utilizator 05:59, 5 August 2013
Dvs. cam puneti caruta inaintea boilor. Nu e sigur ca o sa si castigati procesul daca partea adversa nu se prezinta la primul termen.
Nu aveti de ce sa cereti sechestru. Asteptati sa aveti o hotarare judecatoreasca favorabila definitiva cu care sa mergeti la executor. Acesta va decide modalitatea de recuperare a sumelor si daca va fi cazul de vandut proprietatea. Estimez ca acest lucru se va intampla cel mai devreme peste 2 ani.
Asa '' s-a estimat '' faptul ca va dura si iesirea din indiviziune , si iaca s-a terminat in mai putin de un an . Eu cind am formulat intrebarea , m-am bazat pe date si informatii certe pe care le detin . Oricum va multumesc pentru rapuns . Am inteles ca sunteti mediator ?
nu prea mai aveti ce face pana se finalizeaza procesul .
Intampinare el poate depune chiar la primul termen , sau are dreaptul sa ecara un termen pentru pregatirea apararii .

Deasemenea poate ataca hotararea obtinuta in prima instanta
:wave:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel -noul cod de procedura civila marusca marusca Situatia este urmatoarea: procesul s-a judecat pe noul cod de procedura civila si am cistigat la fond.Cu toate ca nu am primit hotarirea acasa ,am vazut doar ... (vezi toată discuția)
Proces stabilire domiciliu minor, sanse de castig cat mama nu se prezinta horisti horisti buna ziua ,am pe rol un proces de stabilire domiciliul minor la mine, am avut prima infatisare la proces ,eu fiind reclamantul ii proces...-la proces pirita nu ... (vezi toată discuția)
Apelul: comunicarea motivelor, obligativitatea angajãrii unui avocat, depunerea întâmpinãrii comerciantu comerciantu un proces cistigat in stadiul de ,,fond,, piritul a facut ,,apel,, (10/01/2014) intrebarea mea este cind voi primi comunicarea din partea judecatoriei ? pentru ... (vezi toată discuția)