avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel -noul cod de procedura civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel -noul cod de procedura civila

Situatia este urmatoarea: procesul s-a judecat pe noul cod de procedura civila si am cistigat la fond.Cu toate ca nu am primit hotarirea acasa ,am vazut doar pe portalul instantelor de judecata ,pirita a facut apel ce la depus la arhiva instantei de fond. Mai sint 2 zile si expira cele 30 zile in care pirita avea dreptul sa depuna apel. Cind voi primi eu apelul acasa>? Dupa aceste 30 zile? Si daca nu primesc acasa nimic ,cum nu am primit hotarirea (mentionez ca stau la tara si posta ajunge f greu) sau chiar daca primesc apelul acasa unde voi depune intimpinarea la apel? O voi trimite tot la instanta de fond unde s-a depus apelul sau voi depune intimpinarea la apel la instanta de apel,in cazul meu la curtea de apel. Am un termen pina la care trebuie sa depun intimpinarea la apel? In cazul raspunsului la intimpinarea de la fond am avut termen 10 zile sa-l depun.
Cel mai recent răspuns: marusca , utilizator 12:49, 28 Ianuarie 2014
asteptati intai hotararea instantei de fond sa vi se comunice; cealalta parte, probabil, a formulat apel chiar in lipsa comunicarii instantei de fond (exista si aceasta posibilitate); apoi veti primi citatie de la instanta de apel impreuna cu apelul celeilalte parti; in citatia instantei de apel vi se va comunica in cat timp trebuie depusa intampinarea in apel (10 zile, 25 zile); avand in vedere hotararea instantei de fond si apelul celeilalte parti va veti formula aparari prin intampinare! Intampinarea o veti trimite in termen instantei de apel de la care, ulterior, veti primi citatie cu noul termen (daca intre timp nu vi se depune de catre partea adversa si raspuns la intampinare!).
Stati linistita, instanta de apel, odata ce va primi dosarul de la prima instanta va va cita cu mentiunea de a depune intampinare. Veti depune intampinarea la instanta de apel. Nu exista un termen fix in care veti primi citatia pentru apel.
Va multumesc pentru raspuns. Si daca nu primesc totusi apelul acasa si vad deja pe portalul instantelor un termen de judecata pot formula totusi intimpinare. si s-o depun la instanta de apel,respectiv curtea de apel....pentru ca .fiind un porces cu casa de pensii stiu ce scriu cei de acolo in apel ,formularea lor e standard....deci as putea formula intimpinarea la apel chiar si fara sa primesc acasa ceva. Repet ,la mine ajunge posta foarte greu si as vrea sa stiu daca vad pe portalul instantelor termenul de apel pot trimite intimpinarea? Cu zapada asta sigur nu ajunge posta...
Nu este de recomandat sa depuneti intampinare fara sa primiti apelul lor; daca nu l-ati primit faceti adresa la instanta de apel, invederati acest aspect si solicitati ca partea adversa, apelantul, sa va comunice un exemplar de pe apel, este obligatoriu, cf CPCiv.
Va multumesc pentru sprijin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apelul: comunicarea motivelor, obligativitatea angajãrii unui avocat, depunerea întâmpinãrii comerciantu comerciantu un proces cistigat in stadiul de ,,fond,, piritul a facut ,,apel,, (10/01/2014) intrebarea mea este cind voi primi comunicarea din partea judecatoriei ? pentru ... (vezi toată discuția)
Motivarea ºi comunicarea hotãrârii marusca marusca Am urmatoarea intrebare: am cistigat la fond la Tribunalul Bucuresti iar Curtea de Apel a respins recursul declarat de pirita. Motivarea recursului o voi ... (vezi toată discuția)
Recurs iancu123 iancu123 intampinarea la recurs o adresez tribunalului sau curtii de apel.pot sa o depun la tribunal sau trebuie sa o trimit prin posta la curtea de apel? (vezi toată discuția)