avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta vechime

Buna seara! As dori sa stiu daca in conditiile in care am lucrat la o firma aproximativ 6 luni, nu mi s-a facut catre de munca dar din cate stiu am contractul semnat de I.T.M si vreau s-mi iau singur adeverinta de la ITM. Se poate sa fac o cerere, sau ceva de genul acesta?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:22, 17 Martie 2009
Puteti sa faceti o cerere catre ITM care sa va ateste printr-o adeverinta faptul ca ati lucrat 6 luni la firma respectiva.
Solicitati de la angajatorul la care ati muncit cele 6 luni sa va elibereze o adeverinta care sa dovedeasca aceasta vechime. si pe baza adeverintei se va face inscrierea in carnetul de munca.
Va multumesc foarte mult !
Am lucrat si eu la o firma , ultima 1. luni si mi-a incetat cim cu art.65 din codul muncii. Am facut cerere catre societate pe 05.01.2009 ,in ziua cand mi s-a dat si decizia de incetare. De atunci nu am primit adeverinta de vechime ca sa pot depune dosarul pentru somaj.
Am facut o adresa catre ITM Cluj din februari si nu am primit nici un raspuns nici de la acestia.
Am facut sesizare la ITM Bucuresti si se face o luna de cand nici de la ITM Bucuresti nu am primit nici un raspuns.

Ce mai pot face?

Continuitatea am pierdut-o. De gasit in alta parte nu am gasit nimic.
Se fac pe 5.04.2009 3 luni de la incetarea CIM cu art.65. Nu am nici un venit suplimentar si am si un copil ide 2 ani si jumatate in intretinere.
eleonora78
Art.34(5) din Codul muncii obliga pe angajator sa elibereze salariatului documente care sa areste activitatea desfasurata de acesta, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
Daca refuza, art.276(1), lit.b) din Codul muncii spune ca aceasta este contraventie si se sanctioneaza cu amenda de 300 la 1000 lei, iar la art.276(2) se spune ca aplicarea sanctiunii se face de catre inspectorii de munca.
Asadar, adresati-va cu o sesizare la ITM, Corpul de Control!
Ma gandesc ca nu or fi primit scrisorile dvs. Incercati si cu un telefon, un e-mail. E foarte neplacut sa nu fii bagat in seama de cei care au in atributiile lor tocmai aceasta sarcina importanta, de a ajuta pe cei care te platesc si au nevoie de ajutorul tau.
Va doresc mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de munca - vechime in munca Qwerty2010 Qwerty2010 Sunt angajat la o firma din iulie 2008, acesta fiind primul meu job. Nu mi-au facut carte de munca, doar am semnat un contract individual de munca. ... (vezi toată discuția)
Sesizare itm GYANYNA GYANYNA Vreau sa fac o sesizare la ITM ,pentru ca angajatorul refuza sa-mi elibereze in urma cererilor facute stagiul de cotizare pentru a putea beneficia de somaj.As ... (vezi toată discuția)
Eterna adeverinta de vechime meandrele_angajarii meandrele_angajarii Bună ziua! Sper că veţi avea răbdarea de a citi acest post lung. Vreau sa fiu cât mai explicită. Fac parte din, observ, marea categorie a celor care ... (vezi toată discuția)