avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intrebare despre declaratia 200 PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intrebare despre declaratia 200 PFA

Buna ziua , am incheiat anul trecut colaborarea cu un ifn ptr care mi-a fost eliberata adeverinta cu venitul brut , deoarece imi retineau ei impozitul 16% iar la completarea dec 200 am trecut suma x la rubrica 3.1 .... venit net aferent........ si am anexat aceea adev. Acum colaborez cu un alt ifn, insa imi platesc eu contrib , impozit si sanatate , d na de la finante mi a spus ca tb sa anexez si pentru aceasta colaborare o adev cu venitul realizat.
Intrebarea mea este , am nevoie de aceea adev sa o anexez la dec 200 sau sunt suficiente facturile pe baza carora se poate justifica comisionul incasat si care se inreg in RJIP ? MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: simioana69 , utilizator 10:23, 5 August 2013
Buna ziua,

Nu inteleg de ce va solicita acea adeverinta. Impozitul si CASS se determina pe baza RJIP.
Pentru colaboratorii dumneavoastra sunteti un furnizor, nu au ce adeverinta sa va elibereze.
Asa i am spus si eu d nei de la ghiseu dar ea vrea sa i atasez la dec 200 ambele adeverinte de la cele 2 ifn cu care am colaborat si colaborez in continuare .
revin cu o problema, am intrat in posesia adev de la cei cu care am incheiat contract insa cei de la HR mi au eliberat adev pentru lunile in care am colaborat cu ei si au trecut si venitul realizat pe luna dec , INSA acest venit mie mi a intrat in cont abia in ian 2013 . Logic ,venitul este luat in calculul exercitiului financiar al anului in curs. Eu asa l am si inreg in RJIP deoarece pot justifica cu extrasul de cont .Cum sa procedez in acest caz cand voi depune decl rectificativa cum mi a cerut d na de la finante ? Pe adev este trecuta suma totala de 4540 , o iau in calcul asa sau scad din ea venitul realizat in decembrie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitatea la pfa/ii nickylauda nickylauda Am cateva nelamuriri legate de evidenta contabila la PFA-ul meu. Unde gresesc va rog sa ma corectati sau sa veniti cu adaugari. Am cumparat Registrul de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit pfa si rjip simoniq simoniq Buna ziua, pina acum 2 saptamini am colaborat ca PFA cu un IFN unde mi se retinea impozitul la sursa , am incheiat colaborarea cu ei , am anuntat la Finante ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de venit priv. recalcularea indemnizatiei pt. cresterea copilului angel 21 angel 21 Buna ziua! As dori sa depun actele pt. recalcularea indemnizatie pt. cresterea copilului, dar pe langa salariu, am avut si alte venituri supuse impozitului de ... (vezi toată discuția)