avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Experienta profesionala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Experienta profesionala?

Buna ziua,

Sunt angajat la o firma de constructii ocupand functia de Expert SSM. As dori sa stiu daca ma angajez part-time la o alta firma cu 1 ora/zi ce experienta profesionala acumulez? Aceasta experienta imi trebuie pentru autorizarea ca diriginte de santier. Eu daca lucrez 1 ora/zi timp de 3 ani, experienta profesionala acumulata este de 3 ani?
Cel mai recent răspuns: razvan8725 , utilizator 14:22, 5 August 2013
Depinde ce prevad normele privind autorizarea ca diriginte de santier. Daca pentru autorizare este suficient sa ocupati un anumit post timp de 3 ani in sensul de a avea continuitatea unui contract de munca pe acel post timp de 3 ani fara a avea importanta numarul de ore, sau este necesar un numar de ore efectiv acumulate. De principiu, sunt de parere ca veti acumula 3 ani experienta, insa e o interpretare putin fortata.
Procedura din 13.05.2011 de autorizare a diriginţilor de şantier

Pot solicita autorizarea ca diriginte de şantier absolvenţii de şcoli tehnice militare - studii de lungă durată - în una dintre specializările menţionate în tabelul prevăzut la alin. (4) dacă îndeplinesc condiţia de experienţă profesională minimă.
(3) Prin experienţă profesională se înţelege durata exercitării efective şi legale a activităţii de proiectare, execuţie şi/sau consultanţă în construcţii în domeniile/subdomeniile de autorizare prevăzute la alin. (4).
(4) Domeniile/Subdomeniile în care se autorizează diriginţii de şantier, cerinţele obligatorii privind studiile, respectiv domeniul şi specializările, precum şi experienţa profesională minimă necesară sunt prezentate în tabelul de mai jos:

NU AM GASIT NICAIERI IN NICI O LEGE CUM SE ACUMULEAZA EXPERIENTA PROFESIONALA.

EXISTA UNDEVA SPECIFICAT CUM SE ACUMULEAZA EXPERIENTA PROFESIONALA ( IN ANI SAU IN ORE)? IN PROCEDURA DE AUTORIZARE A DIRIGINTILOR DE SANTIER SCRIE EXPERIENTA PROFESIONALA MINIMA ESTE DE 5 ANI ( NU SCRIE NIMIC DE ORELE PE CARE TREBUIE SA LE ACUMULEZI)
Prin experienţă profesională se înţelege durata exercitării efective şi legale a activităţii

De principiu, un contract de o ora ar putea fi suficient.
Nu exista nicun text de lege care sa prevada modul de calcul al vechimii in specialitate. Vechimea în specialitate constituie perioada de timp în care o persoană a lucrat în activităţi corespunzătoare funcţiei (meseriei) în care urmează să fie încadrată sau promovată; de fapt ea este vechime în meserie (pentru muncitori) sau în funcţie (pentru celelalte categorii de personal).

Potrivit art.106 alin.1 C.mun., salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert tehnic judiciar incompatibil bogdan135 bogdan135 Un expert tehnic judiciar cu specializarile \' constructii civile,industriale si agricole\' si \'evaluare proprietati imobiliare\' poate realiza o expetiza ... (vezi toată discuția)
Conditii inscriere curs coordonator ssm studii superioare adrian_tudor89 adrian_tudor89 Buna ziua! As dori sa stiu care sunt conditiile de inscriere la cursul de coordonator SSM studii superioare ( curs ce urmeaza dupa dobandirea calitatii de ... (vezi toată discuția)
Diriginte de santier DanCebuc DanCebuc Buna Ziua, Am obtinut diploma de inginer constructii civile specializarea CFDP anul acesta, dar am o experienta in domeniu de mai bine de 5 ani, ceea ce ... (vezi toată discuția)