avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediator - totul despre profesia de mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediator - totul despre profesia de mediator

Buna ziua, am o dilema MARe in legatura cu meseria de mediator! sunt licentiata in stiinte administrative, administratie publica si am absolvit un masterat in " Proceduri judiciare si profesii liberale." in cadrul facultatii de drept.M-ar interesa daca as putea sa devin mediator, si pasii de urmat. Ma intereseaza mai mult practica decat teoria, pana la deschiderea unui birou de mediator ce trebuie facut.Explicat de la A laZ cum se face, cu ce dificultati te confrunti probleme etc. pana la deschiderea unui birou de mediere.Rentabilitatea unui asemenea birou.Cineva care a parcurs deja acest drum daca poate da sfaturi indrumari....practice pentru un incepator.
aflati aici informatii concrete: [ link extern ] /
despre rentabilitate, venituri, etc...opiniile sunt atat de impartite incat le puteti gasi in articolele publicate pe avocatnet, privind medierea
Buna ziua,

Pentru a devenii mediator in primul rand trebuie sa faceti un curs de formare mediator derulat de catre unul din furnizorii de formare avizati de catre Consiliul de Mediere.
Pana in prezent, Consiliul de mediere nu a avizat niciun program postuniversitar de nivel master in domeniu. ( [ link extern ] )
Cursul de formare este interactiv, mare parte din timp fiind dedicat role-play-urilor, in care fiecare dintre cursati sunt, pe rand, mediatori sau parti intr-un conflict.
Pentru autorizarea ca mediator, gasiti pe site-ul Consiliului de mediere, toate documentele necesare [ link extern ] /
ma intereseaza partea care nu se gaseste nicaieri, nu cea teoretica, ci practica...pe noi practica ne omoara. Exemplu: sa spunem ca am absolvit cursul de mediator ... dupa aceea ce fac? deschid birou sau ce... pot functiona si deacasa? sau trebuie sa am un birou langa judecatorie ? etc etc. intrebari banale dar pe care nu le stiu. Problemele cu care v-ati confruntat pana ce a-ti deschis biroul de mediere.
După ce veţi fi absolvit cursul de mediatori va trebui să faceţi demersurile necesare în vederea autorizării. Veţi întocmi documentaţia cerută şi o veţi depune la Consiliul de Mediere.Numai după autorizare veţi putea practica.
Trebuie să vă deschideţi un birou, într-un spaţiu care să asigure confidenţialitatea.
Dacă deţineţi un astfel de spaţiu, este ok. Altfel, veţi putea identifica un spaţiu potrivit pentru practicarea profesiei, care nu trebuie să fie neapărat lângă judecătorie.
Vă veţi continua şi pregătirea teoretică , pentru că pregătirea iniţială este doar baza de la care porniţi, şi veţi participa la cursuri de formare continuă, sub forma semninariilor, conferinţelor sau atelierelor de lucru, unde veţi dobândi noi cunoştinţe şi abilităţi, precum şi puncte profesionale .
Dacă veţi fi perseverent în pregătirea dvs., veţi deveni un bun profesionist şi veţi putea practica cu succes.
va multumesc pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Pasi autorizare mediator geogeorge geogeorge buna ziua! as dori sa ma ajutati cu niste lamuriri referitoare la urmatoarea chestiune: doresc sa ma inscriu la un curs de mediator si as dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Mediere - vreau sa devin mediator virgilpetre virgilpetre Buna ziua, Sunt absolvent de Stiinte juridice. Nu profesez in domeniu. Ma intereseaza cum as putea sa devin mediator, am auzit ca ar fi obligatoriu de la anul. ... (vezi toată discuția)
Cursuri de formare mediatori lia_alexe lia_alexe Buna seara! Considerati ca este util sa urmezi un curs de 14 zile de formare mediatori? Poate fi \"valorificat\" mai tarziu? Ar fi mai util un master in ... (vezi toată discuția)