avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare pe caz de boala

Buna ziua.
va rog sa-mi precizati si mie .Am fost pensionat pe caz de boala incepand cu data de 01.04.2013.Am depus dosarul la pensii si dupa 3 luni am primit decizia.bun pana aici.Am gradul 3 de invadilitate ,deci cu dreptul de a lucra jumatate de norma.
In perioada pana sa-mi vina decizia am lucrat ..Cand am primit drepturile nu mi s-au acordat din data iesirii la pensie pe motiv ca am lucrat si am primit decat drepturile pe luna iulie.Normal nu trebuia sa primesc drepturile banesti incepand cu data iesirii la pensie? Motivul a fost ca nu am incetat activitate .
Nu pe baza deciziei de pensionare se facea incetarea activitatii?Va rog sa ma lamuriti si pe mine.. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:10, 5 August 2013
Legea 263/2010

ART. 104

3) In functie de elementele specifice fiecarei categorii de pensie, pensiile se acorda si de la o alta data, dupa cum urmeaza:

a).................de la data incetarii calitatii de asigurat.................in situatia pensiei de invaliditate;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp ar trebui sa ajunga banii de pensie de la decizie laura_gg laura_gg Am depus actele pentru iesire la pensie anticipata in martie 2011, a sosit decizia. Eu insa am mai lucrat pana la 15 august. De la munca s-au trimis actele ... (vezi toată discuția)
Data de la care se plateste pensia pentru invaliditate mihaela_1968 mihaela_1968 Un salariat a primit decizia de la comisia de expertiza prin care a fost incadrat in gradul II de handicap, avand concediu medical pana pe 18.02.2014. Deoarece ... (vezi toată discuția)
Dosar pensie mihaijune mihaijune Pe data de 20.11.2015 mi-a fost emisa decizia de pensionare pe caz de boala de catre Comisia de expertiza a capacitatii de munca. Pana la data de 18.01.2016 ... (vezi toată discuția)