avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Scutiri SRL-D
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Scutiri SRL-D

Am infiintat un SRL-D si deocamdata am optat doar pentru scutirea de la plata contributiei de asigurari sociale.As dori sa stiu daca pana la sfarsitul anului nu vom avea profit trebuie sa restituim banii pentru contributia de asigurari sociale?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:42, 10 August 2013
Potrivit OUG 6 / 2011, art. 9. - (1) Facilităţile acordate prin program se consideră acordate necuvenit şi se recuperează potrivit legii în următoarele situaţii:

a) când calitatea de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant a fost pierdută în condiţiile art. 6 lit. b) şi c);
b) când microîntreprinderea aparţinând întreprinzătorului debutant nu a îndeplinit una dintre obligaţiile prevăzute la art. 4 lit. b) şi c);
c) când întreprinzătorul debutant sau oricare dintre asociaţii acestuia a săvârşit, în scopul de a beneficia de facilităţile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, fapte penale pentru care a fost condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă;
d) când a fost executată garanţia acordată potrivit art. 5 lit. b).

Niciuna din conditiile de mai sus nu se refera la existenta profitului. Totusi potrivit art 4 lit c) daca aveti profit aveti obligatia: să reinvestească anual cel puţin 50% din profitul realizat în anul fiscal precedent;


Mie nu mi se pare ca din obligatia de la art 4 lit c rezulta ca trebuie sa existe profit, ci daca exista trebuie reinvestit cel puţin 50%.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 August 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutiri srl-d monica69 monica69 Daca pana la sfarsitul anului SRL-D nu obtine profit trebuie sa restituie contributia de asigurari sociale trecuta la scutiri? (vezi toată discuția)
Srl d 50% profit reinvestit Danielabiris77@yahoo.com Danielabiris77@yahoo.com Va rog sa ma ajutati. O societate infiintata in aprilie 2017 de tip SRL D care la finele anului 2017 obtine profit 2.000,00 lei are obligatia conform art 4 ... (vezi toată discuția)
Scutiri oug 6/2011 srl-d toareanelia toareanelia SRL-D infiintata in 2015 a beneficiat de scutiri conform OUG 6/2011, reducere CAS angajator. din mai 2016 nu mai are venituri si administratorul ar dorii sa ... (vezi toată discuția)