avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scutiri OUG 6/2011 SRL-D
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scutiri OUG 6/2011 SRL-D

SRL-D infiintata in 2015 a beneficiat de scutiri conform OUG 6/2011, reducere CAS angajator. din mai 2016 nu mai are venituri si administratorul ar dorii sa suspende activitatea firmei. Ce se intampla in acest caz cu scutirile de care a beneficiat , adica reducerile CAS angajator.
Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 7 Decembrie 2016
art.9 din OUG 6/2011
(1) Facilităţile acordate prin program se consideră acordate necuvenit şi se recuperează potrivit legii în următoarele situaţii:
a) când calitatea de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant a fost pierdută în condiţiile art. 6 lit. b) şi c);
b) când microîntreprinderea aparţinând întreprinzătorului debutant nu a îndeplinit una dintre obligaţiile prevăzute la art. 4 lit. b) şi c);
c) când întreprinzătorul debutant sau oricare dintre asociaţii acestuia a săvârşit, în scopul de a beneficia de facilităţile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, fapte penale pentru care a fost condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă;
d) când a fost executată garanţia acordată potrivit art. 5 lit. b).

(1^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (1) lit. a), facilităţile acordate prin program nu se consideră acordate necuvenit şi nu se recuperează în situaţia în care calitatea de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant a fost pierdută, deoarece societatea cu răspundere limitată înfiinţată de întreprinzătorul debutant nu se mai încadrează în categoria microîntreprinderilor potrivit prevederilor Legii nr. 346/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale prezentei ordonanţe de urgenţă.

Din textul de lege nu reiese ce se intampla si in cazul suspendarii activitatii. Puteti sa va adresati , pentru a sti exact ce se intampla, oficiului teritorial pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi cooperaţie (O.T.I.M.M.C.) în a cărui rază de competenţă aveti sediul social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-d ; pot ramane fara angajati dupa o perioada ? cein cein Buna ziua, Problema este in felul urmator : o firma SRL-D din 2016, a avut 6 angajati initial ca in momentul de fata sa ramana cu 3. Unul cu 8h/zi iar ... (vezi toată discuția)
Scutiri srl-d monica69 monica69 Daca pana la sfarsitul anului SRL-D nu obtine profit trebuie sa restituie contributia de asigurari sociale trecuta la scutiri? (vezi toată discuția)
Scutiri srl-d monica69 monica69 Am infiintat un SRL-D si deocamdata am optat doar pentru scutirea de la plata contributiei de asigurari sociale.As dori sa stiu daca pana la sfarsitul anului ... (vezi toată discuția)