Referitor la litigiul de muncă - deschis în reglementarile vechiului Cod civil,- în care sunt reclamant, în contradictoriu cu doi angajatori : unul persoană fizică C.D. - reprezentat de avocat si, al doilea persoană juridică, din SUA, neînregistrat în Romania, dar, reprezentat legal, în Romania de aceeaşi persoană fizică C.D.
Privind citarea parâţilor - sunt înaintea primului termen :
a)Am cerut citarea persoanei fizice C.D. -care se ascunde de creditori - la adresa biroului avocatului persoanei fizice C.D.
b)Am cerut citarea persoanei juridice, din SUA, în România, la adresa biroului avocatului persoanei fizice C.D.
c)Am cerut citarea persoanei juridice, din SUA, în SUA.
În dosarul de litigiu de muncă, avocatul lui C.D., afirmă că, reprezintă numai persoana fizică C.D. şi nu şi persoană juridică, din SUA, neînregistrată în Romania, dar, reprezentată în Romania de aceeaşi persoană fizică C.D.
Ce este de făcut?
Pot cere instanţei din litigiul de muncă, să oblige persoană fizică C.D., să se prezinte personal, în instanţă spre a i se invedera existenţa capetelor de cerere, din aceeaşi acţiune, care privesc persoană juridică, din SUA, neînregistrată în Romania, dar, reprezentată în Romania de aceeaşi persoană fizică C.D.?
Ce altă soluţie mai poate exista, pentru a-l determina pe C.D., să raspundă pentru persoană juridică, din SUA, citată în România, la adresa biroului avocatului persoanei fizice C.D., de la care are procură de reprezentare anterioară angajării mele ?
Mulţumesc.
Exista posibilitatea ca CD sa nu detina mandat pentru reprezentarea in instanta sau in fata altor institutii a persoanei juridice din SUA, asa incat, din punct de vedere legal, nimeni nu il poate obliga sa raspunda in procesul deschis de dvs si pentru persoana juridica din SUA.Din punctul meu de vedere este necesar, cata vreme, acest CD nu poate reprezenta persoana juridica din SUA , sa faceti traducerea in limba engleza a cererii de chemare in judecata precum si, a actelor anexate si sa cereti instantei de judecata , citarea la sediul din SUA al persoanei juridice.Sediul Cabinetului unui avocat poate , conform Legii 51/1995 privind profesia de avocat, gazdui sediile unor firme in curs de infiintare sau deja infiintate, atunci cand acestea nu reusesc sa isi gaseasca un astfel de sediu.Pentru acest lucru, Cabinetul de avocat care gazduieste sediul firmei in cauza , incheie contract de asistenta juridica cu firma doar pentru serviciul de gazduire a sediului profesional, serviciul de notificare si primire corespondenta dar nu are mandat expres si pentru a reprezenta firma in cauza in fata institutiilor publice, a altor institutii in afara celor prevazute la art.,145 sau a instantelor de judecata.
Din punct de vedere legal, avand in vedere informatiile puse la dispozitie de dvs, procedura de citare ar trebui sa fie completa intrucat, chiar si in cazul in care acest CD, presupun ca este avocat, nu are mandat expres pentru firma din SUA, primeste corespondenta , notificarile, etc in baza contractului de asistenta juridica pe care cu siguranta il are incheiat pentru gazduirea sediului firmei din SUA, asa incat, aceasta din urma, cu siguranta a luat la cunostinta despre existenta unui litigiu in care are calitatea de parat.