avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Angajator care nu vrea sã vinã în instanþã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Angajator care nu vrea sã vinã în instanþã

Din 2012, am un litigiu de muncă cu un angajator din SUA, care activează comercial, în România, neînregistrat conform legislaţiei românesti şi care, nu mi-a plătit serviciile pe care i le-am prestat.
În prezent, persoana care îl reprezintă pe acest angajator al meu, se ascunde, pentru a nu putea fi citat angajatorul prin acest director împuternicit cu procură specială pentru reprezentarea angajatorului din SUA, în România.
Sunt încă înainte de primul termen.

Ce să fac, pentru o citare legal îndeplinită?
1)Pot cere instanţei, citarea angajatorului meu, în SUA, cu comunicarea acţiunii şi a înscrisurilor depuse de mine, netraduse în engleză, atâta timp cât are delegat special, în mod permanent, pentru Romania?
2)Ce termen se poate acorda de instanţă, pentru citarea angajatorului meu, în SUA, la adresa unde este înregistrat ?

Din punct de vedere penal, poate raspunde acest director al angajatorului meu, care este cetăţean roman, care ştie de existenţa procesului, dar nu vrea să reprezinte pe angajatorul său, în faţa instanţei din România?
Care poate fi această infracţiune ?

Cum pot aduce în faţa instanţei de litigii de muncă, pe acest cetăţean român?
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 10:28, 6 August 2013
Daca societatea are un imputernicit care are domiciliul in Romania, citarea se va face la acel director care are procura speciala pentru reprezentarea intereselor societatii in Romania.
Daca citarea se face la domiciliul cunoscut, atunci procedura va fi completa si va puteti judeca.
Nu exista niciun text de lege care sa oblige o parte (parat) sa se prezinte la instanta de judecata.
Acest parat poate trimite aparari, documente de care intelege sa se foloseasca in apararea sa, prin posta, fax, email sau prin depunere la registratura instantei, fara a se prezenta in sedinta. Poate cere judecarea cauzei in lipsa sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre citarea angajatorului meu, persoanã juridicã viktorV viktorV Referitor la litigiul de muncă - deschis în reglementarile vechiului Cod civil,- în care sunt reclamant, în contradictoriu cu doi angajatori : unul ... (vezi toată discuția)
Sfaturi de divort puffy_25 puffy_25 Buna ziua,sunt casatorita de 8 ani dar de 2 ani am parasit caminul conjugal de un an incerc sa divortez prima oara am incercat fara avocat am depus actele ... (vezi toată discuția)
Anulare casatorie sau divort lml lml Buna seara, m-am castorit cu cetatean american in 2003 in bucuresti, eu nu am ajuns in USA dar sotia este cetatean american si locuieste acolo. as dori sa ... (vezi toată discuția)