avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie ca martor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie ca martor

Buna ziua! Sunt citata ca martor intr-un proces in calitate de martor la ICCJ la inceputul lunii vitoare. Eu sunt insarcinata in 9 luni iar la jumatatea acestei luni ar trebui sa nasc prin operatie cezariana. Intrebarea mea este ce pot face pentru ca va dati seama nu ma pot prezenta la un proces in Bucuresti ( eu fiind din Galati ) operata si cu un bebelus de 2 saptamani pe care cu siguranta il voi alapta. As dori sa stiu daca pot face o scrisoare sau un alt mod de a instiinta instanta de judecata cu documente doveditoare ( copie dupa certificatul de nastere al copilului, bilet de iesire din spital) precum si faptul ca imi mentin declaratia data in fata organelor de cercetare penala, pentru a nu mai fi chemata pe viitor. Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:50, 5 August 2013
Formulati o cerere adresata instantei prin care sa aratati motivele imposibilitatii de prezentare la care atasati inscrisuri doveditoare.
Buna ziua,

Puteti solicita instantei sa nu fiti audiata la termenul stabilit din motivele obiective enumerate de dumneavoastra. Este necesar sa insotiti cererea dumneavoastra de acte care sa sustina cele relatate de dumneavoastra. In functie de cit de importanta este marturia dumneavoastra pentru dosarul ce se judeca, si daca mentionati faptul ca va mentineti declaratiile anterioare in care ati spus tot adevarul, nemaifiind aspecte noi cu privire la care sa declarati, magistratii ar putea hotari ca audierea dumneavoastra in dosar nu mai este necesara. Altfel, dosarul se va amina pentru o data ulterioara la care va fi necesar sa fiti prezenta pentru a fi audiata.
Va multumesc!
Ca sa nu va mai prezentati deloc nu se poate.
Puteti amana sa va prezentati datorita starii de graviditate si sa nu va amendeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martori necitati in proces penal roberto3 roberto3 Buna ziua! Vreau sa intreb de ce din opt martori in total intr-un proces penal doi dintre ei nu au fost citati-mentionez ca cei doi erau chiar la fata locului ... (vezi toată discuția)
Amanare termen audiere Bastian11 Bastian11 Daca am fost citat ca martor intr-o cauza civila si nu ma pot prezenta la acea data, ce pot face in acest sens? Daca voi fi citat la alta data, pot fi asistat ... (vezi toată discuția)
Ar putea fi admisa revizuirea ptr art 394 alin 1 lit a ? generalul generalul s-a respins recursul de catre ICCJ. Problema este ca pe parcursul cercetarilor procurorul in audierea martorilor acuzarii desi vede bine ca cei doi martori ... (vezi toată discuția)