avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil schimbat dupa sederea cu tatal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil schimbat dupa sederea cu tatal

Sunt divortata de aproape un an si am custodia copilului (acum in varsta de 5 ani si jumatate). Am observat ca de fiecare data cand il ia tatal lui in weekend copilul se intoarce schimbat, este mai nesociabil si mai necivilizat. Luna iulie a stat cu tatal sau (hotararea judecatorului) iar cand mi l-a adus inapoi nu mi-am mai recunoscut copilul. Manaca cu mana, nu mai spune multumesc, daca nu intelelge ceva intreaba "ce?", casca sau tuseste si nu duce mana la gura, daca se apropie vreun copil de el ca sa se joace il intreba ce vrea, comenteaza de fata cu cei vizati aspectul lor fizic sau orice detaliu care i se pare lui mai altfel si altele de genul acesta. In plus se comporta de parca nu a mai iesit niciodata din casa (se minuneaza de tot ce intalneste in cale, ceea ce nu se intampla pana acum). Cand i-am cerut socoteala tatalul pentru comportamentul copilului, mi-a raspuns ca exagerez si ca sunt inchipuiri de-ale mele. Pot face ceva pe cale legala pentru ca intalnirile cu tatal sa se faca doar in prezenta unui alt adult si eventual sa nu mai stea peste noapte la tatal sau???
Ultima modificare: Luni, 5 August 2013
Pannda, utilizator
Nicidecum, nu aveti cum sa schimbati hotararea judectoreasca din motivele aratate mai sus.
Copiii imita maturii, acum copilul isi imita tatal.
Acum, sta mai mult cu dumneavoastra si ii explicati sitemetic ce nu e frumos in comportamentul sau, copilul va intelege.
Sa stiti ca si copilul nostru, mai mic decat al dvs., a luat de la gradinita apucaturi ciudate, de la alti copii, plus foloseste expresii ca "nebun", "cretin", cuvinte pe care noi nu le folosim acasa.
Ultima modificare: Luni, 5 August 2013
Martonze, utilizator
doamnă, și eu mă tot minunez de ce întâlnesc în cale bunăoară acum. și eu îi întreb pe oameni ce vor de la mine dacă mi se bagă-n suflet nechemați, uneori mai mănânc cu mâna și-i mai arăt prietenei mele câte-o madamă îmbrăcată mai ciudat.
aveți un copil de cinci ani, nu un robotel.
așa cum vi s-a zis mai sus, peste obiceiuri nepotrivite dai la tot pasul.
de ce să nu mai stea copilul peste noapte la tatăl său? îi predă proasta creștere în somn?
dacă vreți să-l feriți de influențe nefaste, închideți-l intr-o cutie!:(
...zici mulțumesc, nu comentezi, stai pe scăunel, folosești tacâmul X este dresaj, nu educație.
adevărata educație este să-l faci pe copil să priceapă DE CE e bine să facem așa sau așa. din momentul în care copilul înțelege importanța și consecințele comportamentului său, e greu să fie influențat peste noapte de proastele exemple.
dacă i se doar impune utilizarea furculiței și remarcă faptul că anumite alimente se papă mai bine cu mânuța, va folosi pe bună dreptate degetelele. dacă ar ști că mâncatul cu mâna te transformă în Murdărel, dacă ar și că utilizarea furculiței e semn de copil educat apreciat de toată lumea, să vezi cum cere singur tacâmul!
repet - proastele obiceiuri se prind de copiii care nu înțeleg de ce-i bine să facă ce li se pretinde.
un copil care va auzi cuvinte urate la gradi le ca repeta fiindca asa invata ei cat is mici - prin imitatie. daca adultii se vor hlizi, va persevera. daca adultii vor explica si nu vor vorbi la fel in prezenta lui, se va opri, ii va fi rusine să mai spună prostii. ba le va da peste nas copiilor care injură.
Poate ca aveti si Dvs o parte de vina: Probabil toata educatia pe care i-ati dat-o a fost usor superficiala. Altfel nu imi explic cum poate un copil sa preia in doar o luna atatea aspecte negative. Nu cred ca tatal i-a spus ca nu trebuie sa spuna multumesc, iar o educatie facuta 6 ani nu e uitata intr-o luna. Parerea mea este ca exagerati putin si ca mesajul Dvs face parte dintr-un razboi mult mai amplu din care Dvs ne-ati relatat doar o mica parte.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
Dragos Corbuleanu - Birou de Mediator, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la custodie julieta1 julieta1 Bună ziua, am un copil de 15 ani , cu care nu mă mai pot înțelege sub nici o formă. Problemele au ajuns într-un stadiu grav, cu amenințări...etc. ... (vezi toată discuția)
Ordonanță președințială pentru relații personale cu minorul: urgența este prezumată sau trebuie dovedită? moniqk moniqk Buna ziua, soțul a părăsit domiciliul conjugal în luna noiembrie 2018, eu fiind însărcinată. Am depus actele de divort in decembrie 2018 si am nascut ... (vezi toată discuția)