avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Buna ziua!
Am o intrebare in legatura cu pensia anticipata, tatal meu implineste 60 de ani in octombrie, are 41 de ani si 9 luni plus 1 ani si 9 luni de la gradul II(7 ani si 3 luni),la casa de pensii au zis ca numai un ani intra de la gradul II la vechime de munca, atunci are 42 ani si 9 luni,altfel ar avea 43 ani si 9 luni, atunci numai in ianuarie poate sa ceara pensia anticipata?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 13:19, 5 August 2013
* Cei 41 ani si 9 luni NU trebuie sa cuprinda stagiul militar !
Daca nu cuprinde perioada stagiului militar, atunci vechimea totala in munca ar fi:
41 ani si 9 luni la care se adaoga sporul de 1 ani si 9 luni de la grupa II = 43 ani si 6 luni (daca cei 7 ani de grupa II sunt lucrati cu timp 100%)
Astfel, realizand cel putin 43 ani (fara armata) se poate pensiona anticipat fara penalizare

** Cei de la casa de pensii sa va mentioneze actul normativ care stipuleaza ca sporul suplimentar de la grupele I si II de munca se ia in calcul numai la anii intregi (nu exista asa ceva)
Ultima modificare: Luni, 5 August 2013
Bruta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata gazdatunde gazdatunde Buna ziua! Am o intrebare in legatura cu pensia anticipata, tatal meu implineste 60 de ani in octombrie, are 42 de ani vechime din care 7 ani si 3 luni grad ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata,penalizata flori54 flori54 Buna ziua!Revin cu acest subiect pt. ca acum am date concrete vizavi de acesta. Sotul meu implineste in 6sept. 60ani si 42 de ani de activitate din care 1an ... (vezi toată discuția)
Despre varsta si data pensionararii nick100 nick100 Un barbat nascut in aprilie 1957, cu vechime in munca de 38 de ani din care 20 ani si 4 luni lucrate in grupa a II-a; armata 1 an si 4 luni;... cand se poate ... (vezi toată discuția)