buna ziua!! am o intrebare, sau o nedumerire mai exact!!in anul 2008 m-am inscris la facultatea s......., am dat examene ,le-am luat cu brio.in 2010 mi-am platit taxa in luna mai(ultima pe care am platit-o) si nu am mai mers deloc, nici sa imi inghet anul, nimik.mare prostie!!.ideea e ca imi trebuie diploma de bac in original care e la ei la facultatea apartinatoare, adica brasov.eu sunt din alba iulia si nu as merge aiurea pana in brasov.am vb cu o secretara de facultate brasov ca aici in alba nu mai exista facultatea, s-a desfintat.de acolo mi-au zis sa imi fac o cerere la decan pt eliberare si sa o trimit prin fax.asa am facut. acuma cand sun imi spun ca deoarece nu mi-am terminat anul tre sa platesc o suma in jur de 3000 lei noi pt ca m-au exmatriculat si ei trebuie sa recupereze banii, altfel nu primesc diploma de bac.nu mai vreau sa continui facultatea, vreau diploma de bac in original.e posibil oare prin alta cale sa o recuperez??ca nu as platii atatia bani si sa nu mai continui facultatea oricum.as dori u raspuns. va multumesc !!!
Aveti vreun contract cu facultatea in care sa fie prevazuta vreo suma drept despagubire pentru lipsa de la cursuri sau sa se precizeze ca nu se elibereaza actele depuse ptr inscriere fara plata unei sume?
Daca nu este prevazut acest lucru atunci le spuneti foarte simplu ca ii veti da in judecata si le veti face plangere penala la parchet.
nu exista asa ceva.doar contractul normal incheiat cu facultaea unde nu precizeaza nicaieri asa ceva.ideea e ca nu imi dau diploma fara sa platesc. si nu vreau sa platesc!!si de judecata cu ei chiar nu am chef sau timp.doamnee!!!o alta metoda nu se poate??sa merg la liceul unde am terminat si sa cer de acolo o alta diploma?? intreb si eu ca mi se pare fff complicata situatia....
Si solicitarea unui duplicat de la liceu ar fi o varianta dar cred ca si aceasta varianta este destul de complicata. Cel mai probabil veti fi pusa sa dati o declaratie pe proprie raspundere privind motivul solicitarii su nu veti putea declara ca a fost pierduta, ar insemna fals in declaratii publice.
Solicitati la facultate temeiul legal in baza caruia nu va elibereaza diploma de bacalaureat in original si cel in baza caruia va solcitati suma de 3000 de lei.
Fiti destul de ferma cu "amenintarile"privind datul in judecata si solicitarea de daune morale. Daca in contractul "normal" incheiat cu facultatea nu sunt prevazute despagubiri ptr neincheierea anului sau sume ptr restituirea actelor depuse nu vor avea nicio sansa de castig.
Nu aveti timp sau chef, asta este situatia!
Cititi cu atentie contractul si cautati "portita" de scapare.;)