Buna ziua.
Sunt in situatia in care am pierdut titlul de propietate pt un teren arabil (vita de vie).
L-am ratacit pt ca nu l-am folosit ani de zile pt ca a fost gresit intocmit (numerele de parcela de pe act difera de numerele de la cadastru).
Ce tb facut? Pot sa fac alt act de propietate corect?
Duplicatul dupa titlul de proprietate se obtine in baza unei cereri care se depun la Primaria din raza careia se afla imobilul mentionat din titlu. In mod normal, la cerere se anexeaza:
- anuntul din Monitorul Oficial al Romaniei privind declararea pierderii titlului de proprietate,
- certificatul fiscal recent privind imobilul,
- copiile actelor de identitate ale titularului(ilor),
- declaratia notariala pe proprie raspundere a titularului mentionat in titlu de proprietate prin care sa se arate ca nu a ti instrainat sub nici o forma imobilul si ca nu au fost sau nu sunt litigii pe rolul instantei de judecata care sa aiba ca obiect imobilul mentionat in titlul de proprietate.
Dar, cel mai recomandat ar fi sa intrebati direct la Primarie, intrucat exista posibilitatea sa vi se ceara doar anumite acte, sau mai multe acte.
Am inteles!
Ramane intrebarea daca Titlul de proprietate se elibereaza tot gresit, adica cu vechile numere ale parcelelor, pot sa fac ceva demersuri sa fie eliberat dupa numerele de la cadastru?