avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Schimbare domiciliu, sau schimbare proprietar, se ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Schimbare domiciliu, sau schimbare proprietar, se plateste taxa de mediu/de timbru, daca a fost castigata in instanta?

Buna ziua,

Am niste nelamuriri cu privire la taxele de mediu/timbru/poluare etc. In noiembrie 2012 am inmatriculat o masina adusa din UE, fara taxa de poluare, deoarece am castigat in instanta drept de inmatriculare definitiv si irevocabil pentru masina respectiva. Acum, mi-am schimbat domiciliul dintr-un judet in altul, respectiv din Tulcea in Constanta. Am inceput procedura de preschimbare a domiciliului si pentru cartea masinii, am retras dosarul masinii de la ANAF Tulcea si acum trebuie sa il inscriu la Constanta. Inafara de taxele aferente schimbarii cartii masinii, mai trebuie sa platesc si asa zisa taxa de mediu/timbru/poluare etc? am auzit tot felul de pareri si pe www.afm.ro nu am gasit un raspuns concret. In plus, daca doresc sa vand masina, noul proprietar va trebui sa plateasca aceasta taxa?
MULTUMESC!! #-o
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:00, 5 August 2013
Dvs nu datorati taxa, pentru ca nu se transfera proprietatea. Daca vindeti, cumparatorul va trebui sa plateasca taxa de mediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am castigat in instanta drept de inmatriculare fara taxa de poluare, e valabila decizia chiar daca schimb proprietarul? RAMONARAMMY RAMONARAMMY Anul trecut am castigat in instanta o decizie definitiva si irevocabila privind inmatricularea unui autovehicul fara taxa de poluare. Daca vreau sa schimb ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare clauditza2208 clauditza2208 Buna seara am si eu o problema legata de taxa de poluare .Mentionez ca sunt persoana juridica si detin o masina Dacia Logan achizionata in leasing de la RCI ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare castigata in instanta Drujescu Drujescu Buna ziua.Am gasit o masina neimatriculata si vanzatorul spune ca are taxa de poluare castigata in instanta.Masina se poate inmatricula pe numele meu desi ... (vezi toată discuția)