avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curator numit ilegal ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curator numit ilegal ?

Care este baza legala de numire a unui curator pentru semnarea unui act de donatie in favoarea unui copil minor.Cine trebuie sa depuna cerere la Autoritatea tutelara in cazul in care parintii copilului sunt divortati ?
Va intreb acest lucru deoarece s-a instituit o curatela pentru un act de donatie, unui copil minor fara ca parintele caruia i-a fost incredintat minorul sa stie acest lucru .
Ultima modificare: Luni, 5 August 2013
marilenabaiko, utilizator
Cel mai recent răspuns: marilenabaiko , utilizator 13:11, 7 August 2013
Parintele caruia copilul ia fost incredintat copilul de catre instanta de judecata, a fost ulterior decazut din drepturile parintesti sau s-a constatat printr-o hotarare judecatoreasca faptul ca aceasta are probleme psihice ori nu isi indeplineste atributiile astfel incat sa ii fie numit copilului un curator special in baza NCPC de catre instanta de judecata printr-o cerere adresata de catre DGASPC?
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
Luciana Guraliu-Macovei, Avocat
Nu, nu este cazul. Ca sa fiu mai explicita va prezint situatia. Copilul a fost incredintat mamei(care este cadru didactic),iar bunicul din partea mamei a donat jumatate dintr-un imobil copilului minor de doi ani si a vandut cealalta jumatate fostului sot pentru a se razbuna pe aceasta ca a divortat. Precizez ca imobilul ar fi fost mostenirea mamei in cazul in care acesta ar fidecedat.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
marilenabaiko, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura de incredintare tutelara provizoriu danutlucian13 danutlucian13 As dori sa plec din tara pentru un an de zile,sunt divortat iar copiii imi sunt incredintati mie de la divort. Eu locuiesc impreuna cu parintii mei si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot trece casa pe numele copiilor mei minori gabryelaalex gabryelaalex buna seara . am doi copii unul de 7 ani si unul de 6 luni , pt cel de 7 ani am hotarare incredintare minor nefiind casatorita cu tatal lui dar am cerut ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului? ContSters130251 ContSters130251 Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din ... (vezi toată discuția)