avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Greseala in certificatul de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Greseala in certificatul de nastere

Buna ziua , va rog daca se poate sa ma ajutati cu informatii care sa-mi usureze eliberarea certificatului de nastere al copilului. Astazi dupa ce am platit taxele pentru depunerea actelor in vederea eliberarii pasaportului copilului si dupa ce am stat la coada vreo 3 ore ,doamna de la primiri acte si efectuat poze a constatat o stersatura a unei litere din certicatul de nastere al copilului si ne-a trimis la starea civila sa rezolvam problema.Mentionez ca cu acelasi certificate de nastere am mai facut un pasaport si alte acte in aceasta perioada(13 ani).Mentionez ca certificatul de nastere imi trebuie urgent pentru a-I scoate un pasaport fiindca urmeaza sa plece in strainatate in 15 zile iar pasaportul se eliberaza in 10 zile lucratoare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 07:52, 6 August 2013
Mergeti la Starea civila cu certificatul si cu actul dvs. de identitate si cereti un duplicat. Veti plati o taxa iar daca locuiti in localitatea unde s-a nascut copilul vi se elibereaza foarte repede, poate chiar in aceeasi zi.

Nu inteleg ce alte acte sau pasaport ati mai facut in aceasta perioada cu aceleasi acte, cu care acte?
Ma refeream la faptul ca ,cu acelasi certicat de nastere al copilului I-am facut pasaport acum 7 ani si inscrieri la diferite cursuri , etc.
Multumesc oricum pentru indrumare.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
Ares-3, moderator
Scuze! Am ''sarit'' peste paranteza.

Inainte se duceau copii dupa certificat, acum se scaneaza; probabil ca la scanare acea litera stearsa nu se vedea clar si de aceea v-au cerut un certificat nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere plastifiat costy007 costy007 Am vrut astazi sa fac pasaport copilului minor si cand am aratat certificatul de nastere plastifiat, am fost refuzat pe baza legii nr.119/1996 art.1 art.2 ... (vezi toată discuția)
Acte infoliate alecsa123 alecsa123 Buna ziua .Mi s-a spus ca actele infoliate nu mai sunt valabile la notar.. este adevarat? si in ce conditii? mai exact m-ar interesa daca in cazul unui divort ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere si pasaport pentru copil nascut in italia corinaaurora corinaaurora Buna, sant Corina si am un nepotel nascut in Italia parinti sant cetateni romani si casatoriti in romania ... (vezi toată discuția)