avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Schimbare cod indemnizatie din 01 in 03 (Concediu ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Schimbare cod indemnizatie din 01 in 03 (Concediu medical accident de munca)

Buna ziua,

Am suferit un accident (ulterior declarat de munca) in urma caruia mi-am rupt mana.

Initial am primit de la urgente un concediu medical pentru max. 5 zile, cod 06 (urgenta). Dupa cateva zile am mers la un doctor ortoped care mi-a prelungit concediul inca 1.5 luni, dar pe cod 01. I-am spus doctorului ca am suferit un accident in timpul programului de lucru, dar tot nu a vrut sa-mi dea cod 03 pentru accident de munca. Mi-a spus ca dupa ce se va inceia ancheta de la ITM si se confirma "accident de munca" o sa-mi modifice retroactiv codul la concediu.

Dupa o vreme am primit procesul-verbal de cercetare a accidentului de la ITM conf. caruia intr-adevar, a fost declarat accident de munca, dar fiind plecat din tara nu am mai trecut pe la doctorul ortoped sa-mi modifice codul, din 01 in 03 (din 75% in 80%).

Intrebarea e, stie cineva sa-mi spuna care este perioada in care se mai poate modifica retroactiv codul concediului medical, pentru a recupera diferenta de procent 75% vs 80%? In cazul meu a trecut cam 3 luni de la data primirii procesului-verbal de cercetare al accidentului.

Multumesc. :">

Ultima modificare: Luni, 5 August 2013
MrFlumf, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:29, 6 August 2013
Firma intocmeste un formular FIAM pentru fiecare accident de munca/ fiecare accidentat, in care este o rubrica - perioada de incapacitate temporara de munca, in care se mentioneaza cumulativ toate zilele de concediu medical acordat.
Pentru a se completa corect rubrica respectiva trebuie sa mergeti la medic sa modifice codul pe certificatul medical, corespunzator AM.
Poate fi o problema in momentul in care veti prezenta formularul modificat la cel care deja a intocmit formularul FIAM si a facut raportarea de incheiere a perioadei de incapacitate temporara de munca.
In momentul de fata, ar fi trebuit sa primiti si un exemplar din FIAM, in care presupun ca este trecuta ca perioada de ITM, doar cele 5 zile primite de la urgenta.
din cate inteleg, primul pas ar fi sa merg la dl. doctor sa incerc sa-mi modifice retroactiv codul pe certificatul medical?

Multumesc.
In mod normal, numai doctorul care a emis certificatul medical poate schimba codul. In cazul unor motive serioase (cum ar fi lipsa din tara, pentru o perioada mai mare de timp), seful de sectie/ directorul spitalului, ar putea sa modifice codul, daca ii veti atasa la cerere o copie dupa PV de cercetare a AM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm accident de munca marsta marsta Buna ziua, in urma unui accident la locul de munca, declarat si la ITM, mi s-a eliberat CM pentru 4 saptamani, Sunt diferente procentuale la calculul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical retroactiv marius_gg marius_gg Buna ziua. Adresez o intrebare in privinta posibilitatii acordarii unui concediu medical la o data anterioara: In data de 6 Feb am suferit o cazatura in ... (vezi toată discuția)
Cod de indemnizatie accident de munca dorintabirta dorintabirta Bună ziua, Vă rog să mă ajutați în ceea ce privește codurile de indemnizație pentru acordarea Concediilor medicale ca urmare a unui accident de ... (vezi toată discuția)