avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... CM accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

CM accident de munca

Buna ziua,
in urma unui accident la locul de munca, declarat si la ITM, mi s-a eliberat CM pentru 4 saptamani, Sunt diferente procentuale la calculul indemnizatiei , in functie de codul de pe certificatul medical, primele 5 zile cod 06, restul avand cod 01?
Inca nu am primit PV de cercetare accident de munca, cum procedez pentru schimbarea codului de pe certificatul de CM (03 cred)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:48, 31 Martie 2017
Codul de pe certificat pentru AM se poate schimba (prin grija angajatorului) dupa ce sunteti in posesia PV de cercetare a AM si a formularului FIAM de inregistrare a AM de catre angajator.
AM se platesc 100 % primele 3 zile de angajator si urmatoarele din Fondul national unic pentru AM si BP gestionat de casa judeteana de pensii. La fond contribuie obligatoriu, lunar, toate firmele.
Buna ziua, azi am intrebat daca pot preda CM aferente lunii martie cu codul 01, si mi s-a transmis de la contabilitate sa le predau cand sunt corecte (dosarul de cercetare AM este la ITM pentru verificare ,a fost depus luni 27.03.2017) . Pentru a merge la medicul ortoped care mi-a eliberat CM am nevoie de PV de cercetare AM vizat de ITM , pentru a modifica codul in 03? Nu stiu cum pot sa ma incadrez pana in data de 05 a lunii urmatoare?

Multumesc.
In urma cercetarii AM si primirii avizului ITM, angajatorul are obligatia intocmirii formularului FIAM si responsabilitatea aducerii codurilor de pe certificatele medicale la cel pentru AM pentru a le putea inregistra/ raporta in FIAM.
Din comoditate, functionarii de la personal trimit accidentatii sa-si modifice codurile pe certificatele medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical accident de munca rrramor rrramor Buna ziua, Speta: am un angajat care in luna februarie a suferit un accident. Din 11 februarie - 29 februarie a primit concediu medical din spital - cat ... (vezi toată discuția)
Accident de munca si cm Maryanariana Maryanariana Buna seara. Pe data de 27/01/1017,am suferit un accident de munca ,in timpul serviciului care sa soldat cu fractura cominutiva mana stanga ,plagi ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod indemnizatie din 01 in 03 (concediu medical accident de munca) MrFlumf MrFlumf Buna ziua, Am suferit un accident [i](ulterior declarat de munca)[/i] in urma caruia mi-am rupt mana. Initial am primit de la urgente un concediu medical ... (vezi toată discuția)