avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... circulatie documente in caz de accident
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

circulatie documente in caz de accident

situatie:accident de traseu.lucratorul se prezinta la medic (la ora 06.20);i se da cod indemnizatie 06(urgenta medico-chirurgicala);i se elibereaza certificat de CM pentru 3 zile;se prezinta la medicul de familie;i se da un nou certificat de CM cu cod indemnizatie 01 (boala obisnuita);daca caracterul unui accident de munca se stabileste dupa cercetare de ce se insista la CASA DE PENSII pe inscrierea in certificatul de CM a codului 03 sau 02 in cazul de fata,din moment ce casa de pensii a fost instiintata de accident?ce ar trebui sa fac eu ,ca membru al comisiei de cercetare (SIPP),SA NU MA MAI MILOGESC LA MEDICI SA-MI SCHIMBE CODUL DE INDEMNIZATIE?CARE ESTE PROCEDURA NORMALA SI LEGALA ?
multumesc !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:32, 29 Ianuarie 2019
Comisia de cercetare eveniment produs are obligatia intocmirii dosarului de cercetare, in care va atasa inclusiv concediile medicale primite de victima evenimentului.
Daca dosarul de cercetare este avizat de ITM, in vederea intocmirii FIAM de inregistrare AM, pentru schimbarea codurilor pe certificatele medicale, sarcina revine angajatorului care solicita in scris, cu nr. de inregistrare/ data la emitentul certificatului medical, acest lucru, prezentand PV de cercetare AM avizat de ITM.
Ca SIPP, posibil ca angajatorul sa va fi dat dvs. sarcina schimbarii codurilor, in ideea ca dvs. intocmiti FIAM.
CJP nu are atributii in schimbarea codurilor pe certificatele medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical accident de munca rrramor rrramor Buna ziua, Speta: am un angajat care in luna februarie a suferit un accident. Din 11 februarie - 29 februarie a primit concediu medical din spital - cat ... (vezi toată discuția)
Accident de munca si cm Maryanariana Maryanariana Buna seara. Pe data de 27/01/1017,am suferit un accident de munca ,in timpul serviciului care sa soldat cu fractura cominutiva mana stanga ,plagi ... (vezi toată discuția)
Cm accident de munca marsta marsta Buna ziua, in urma unui accident la locul de munca, declarat si la ITM, mi s-a eliberat CM pentru 4 saptamani, Sunt diferente procentuale la calculul ... (vezi toată discuția)