avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract de imprumut notarial
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract de imprumut notarial

Buna ziua

As dori sa refac un contract a carui data limita nu a expirat inca dar as vrea sa maresc suma datorata iar data sa o prelungesc cu o luna, este posibil? Cum ar trebui formulat un astfel de contract? Iar daca apelez la un judecator executor as vrea sa fiu cumva acoperit, din cate stiu el nu are un loc de munca dar sotia lui are, imobile sau mobile trecute pe numele sotiei. Este posibil sa formulez contractul in asa fel incat daca nu plateste suma datorata la data limita sa ma folosesc de titlul executor impotriva lui si a sotiei lui? Rog raspuns rapid, maine fac contractul. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Silviu89 , utilizator 22:45, 5 August 2013
Cntractul nu se poate reface . Se poate face un act aditional. Mergeti la notarul care v a autentificat primul contract de imprumut. Contractul de imprumut cat si actul aditional la acesta facut in forma autentica este titlu executoriu.
Dar daca acesta nu are trecut pe numele lui bunuri ce pot fi executate silit si nici servici se poate sa se ajunga ca sotia lui sa plateasca datoria?(Familia)
Il puteti executa in bunurile sale, proprii sau in coproprietate cu altcineva.numai daca are un bun comun cu Sotia I'l puteti executa pe partea de bun ce II apartine.
Se poate adauga ceva in contract? un fel de garantie, daca el nu plateste la timp datoria sa implice si sotia?
Cu acordul sotiei ca garant fidejusor.

Alte discuții în legătură

Conventie liliana v liliana v buna ziua cineva (o societate cu asociat unic) imi datoreaza o suma de bani ca urmare a vanzarii unui autoturism. am dat autoturismul societatii si m-am ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut, fara garantie imobiliara-executare silita antony antony Am imprumutat o suma de bani cu contract notarial, dar fara garantie imobiliara. Nu am mai reusit sa inapoiez in timpul stabilit prin contract suma, iar ... (vezi toată discuția)
Imprumut pe baza de contract ioanagabriela ioanagabriela Am imprumutat si eu o suma de bani pe baza unui contract de imprumut facut la un notar public de fata cu ambele parti. Termenul de returnare a banilor a ... (vezi toată discuția)