sarah1985 a scris:
Doresc sa va intreb in ce masura vecinii mei pot invoca faptul ca in 2010 trebuia organizata o noua Adunare Generala in acest sens si cuprinderea in BVC a celor 120 ron, BVC fiind singurul temei pt impunerea pe listele de plata. Altfel, impunerea pe listele de plata in mod arbitrar apare ca fiind abuziv.
In procesul intentat de asociatia de proprietari, vecinii dumneavoastra pot invoca orice, inclusiv faptul ca nu au fost consultati in adunarea generala.
Reprezentantul asociatiei va prezenta instantei dovezi ca hotararea s-a luat in adunarea generala, daca are asemenea dovezi.
Asociatia poate invoca si arata instantei, de exemplu, faptul ca aceste cheltuieli au fost facute in intereseul membrilor asociatiei, ca s-au repartizat pe lista de plata pentru toti proprietarii, ca majoritatea au platit, ca cei care au ramas cu aceasta restanta nu au contestat in scris presedintelui in termen de 10 zile de la afisare s.a.m.d.
Instanta va judeca in functie de dovezi si de sustineri.
BVC nu este "singurul temei" pentru repartizarea unei cheltuieli pe lista de plata. Asociatia poate ca va prezenta in instanta si un asemenea BVC, dar, bugetul este o previziune, ceva ce membrii asociatiei isi propun sa faca intr-un an. Se intampla ca ceea ce dorim sa facem in anul 2013 si cuprindem ca cifre in buget, sa nu putem face si-atunci aceste cifre, aceste cheltuieli se reiau in bugetul anului sau anilor urmatori...
Noi, ne propunem in fiecare an si prindem in buget 3-4 lucrari concrete mai costisitoare (zugravirea unei scari, modernizarea unui lift, hidroizolatia unei terase...), pe langa alte reparatii si cheltuieli mai mici pe care nici macar nu le nominalizam ci le spunem "avarii", "alte reparatii", avand in vedere experienta din anii anteriori. Si tot asa, an de an, nu reusim sa facem toate cele 3-4 lucrari mari. Ramane mereu una sau doua pe care le adaugam la bugetul anului urmator pe langa altele noi.
Eu va felicit ca ati construit ori o sa va construiti un sediu al asociatiei de proprietari.