avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune . Transmitere cote parti din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune . Transmitere cote parti din mostenire

Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta:
1. care sunt cotele de drept in cazul unei mosteniri de pe urma unui parinte decedat?
Ma refer la cazul unei sotii supravietuitoare si a 2 copii.
2. Poate sotia supravietuitoare sa cedeze cota sa de mostenire catre unul din copii , daca nu s-a facut succesiunea?
3. Se poate face succesiunea daca unul dintre mostenitorii de drept nu este prezent?
4. Poate unul din mostenitori sa vanda un bun mostenit daca unul din ceilalti mostenitori nu este de acord?
5. Poate sotia supravietuitaore sa renunte la cota ce i se cuvine in favoarea nepotilor minori?
Va multumesc pentru raspunsuri
MIO
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:58, 20 Iunie 2014
Faceți o procura la Consulatul României.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren yulianaz81 yulianaz81 Buna ziua ,am si eu o intrebare ,tatal meu are 2 fratii si un teren in Ialomita pe care doreste sa-l vanda problema cea mai mare este ca unul dintre fratii nu ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate cu 4 mostenitori- unul nu doreste vanzarea anaabutoaiei anaabutoaiei As dori sa stiu daca intr.-un titlu de proprietate sunt patru mostenitori : se poate vinde proprietatea daca unul din ei un vrea acest lucru si un semneaza ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota ideala din mostenire caradis caradis Buna ziua. Daca cumpar cota ideala dintr-o mostenire inainte de partajul succesoral , pot participa in proces in locul celui care a vandut. (vezi toată discuția)