avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de proprietate

Buna ziua!
Va solicit ajutorul intr-o problema cu care ma confrunt acum. Sunt proprietara unui imobil din anul 2006. Actul de vanzare -cumparare a fost incheiat la notar cu o clauza de habitatie nespecificata cu vechiul proprietar. Fiica mea a implinit varsta de 14 ani si trebuie sa-i fac buletin. Am intampinat probleme la ghiseul depuneri acte de la evidenta populatiei unde mi-a explicat ca nu pot face buletinul fiicei mele pe domiciliul imobilului unde sunt proprietara decat cu acordul scris al persoanei care are clauza de habitatie in contractul de vazare cumparare. Este posibil asa ceva? Mentionez ca eu am domiciliul pe buletim pe adresa imobilului deoarece mi l-am schimbat imediat dupa ce am achizitionat imobilul.
Multumesc, astept raspuns. Adriana
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:27, 6 August 2013
Acordul scris al vanzatoarei sau prezenta personala a acesteia la ghiseu, pentru a semna formularul. textul de lege impune obligatia parintelui de a face dovada de proprietar asupra spatiului. Dar nu va pot da nici o explicatie logica, in ceea ce priveste acordul habitantului :(
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
Cezar augustin Dinu, Avocat
Poate nu inteleg ce inseamna ''clauza de habitatie nespecificata'', de aceea spun atat: daca are drept de abitatie, persoana respectiva are posesia si folosinta locuintei iar dumneavoastra nuda proprietate.
Cand v-ati facut dvs. cartea de identitate nu a fost nevoie de consimtamantul acelei persoane?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare informatie eliberare act de identitate expirat ionut.tanase ionut.tanase Buna ziua, Va rog sa imi precizati daca in momentul cand doresc sa imi reinnoiesc cartea de identitate (care este expirata) este nevoie sa mai fie prezent ... (vezi toată discuția)
Contract v-c pe nume copil major MoP MoP Buna ziua. Dorim sa achizitionam o casa direct pe numele copilului major. Putem face acest lucru stipuland in contract uzufruct\\/ habitat viager (nu ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament in baza clauzei de habitatie viagera. teachlib48 teachlib48 In anul 2002 am cumparat pentru fiica mea un apartament si in contractul de vanzare cumparare am pus clauza de habitatie viagera. Intre timp, fiica mea s-a ... (vezi toată discuția)