Cum pot dezmosteni baiatul din fosta casatorie? Eu am un apartament cu 2 camere in Suceava unde locuiesc cu fetita mea de 7 ani si actuala sotie.Dintr-o casatorie anterioara am un baiat in varsta de aproape 18 ani.Dupa divort ,imediat mama a inceput o relatie, ulterior casatorindu-se.Timp de 5 ani jumate nu m-a lasat sa-l vad.dupa aceea in urma unei anchete a protectiei copilului,l-am luat din mediul ostil de la mama sa si l-am crescut cu actuala sotie timp de 4 ani, mama necontribuind cu nimic la cresterea si educarea lui in schimb baga permanent intrigi cu mare efect emotional asupra baiatului meu.Dupa acesti 4 ani l-a cerut in vacanta,nestiind ca se marita a 3 oara,de atunci,2009, copilul nemaitrecand pe la mine,nedand nici un semn de viata,la indemnul mamei si sotului ei ,ponegrindu-ne fara motiv. Deoarece prin comportament si educatie devianta, copilul a spus unei cunostinte ca de abia asteapta sa mor sa vina cu mama si fratii si s-o scoata pe sotia si fetita mea din casa,am fost la un notar caruia i-am vorbit de intentia de a-l dezmosteni total,mi-a spus ca ei nu pot face un testament in care sa-l exclud total de la mostenire acest lucru facandu-se printr-un proces. Cum trebuie sa procedez,pentru a-mi apara familia,tinand cont ca prin educatie si mediu social sunt niste oameni fara valori,violenti si deosebit de periculosi! Fosta sotie are o situatie materiala foarte buna,cumparandu-si casa imediat dupa divort din banii stransi pe ascuns,nedand bani in casa fiindca nu am facut-o unic proprietar,in timpul cat am fost casatoriti.Actualul sot are apartament cu 3 camere el neavand copii.De asemeni actualul sot mi-a interzis mie si familiei sa ne apropiem de copil,dealtfel la fel ca si al doilea sot,intorcand si instigand copilul impotriva noastra desi concret nu este in masura si nici nu are vre-un motiv.Nu am deschis proces desi material aveam dovezi,stiind ca la proces copilul ,diagnosticat instabil emotional(batut maltratat si neglijat de mama lui deosebit de agresiva,cinica totul fiind accentuat de consumul de alcool) va spune ceaa ce il invata ei sa spuna,mintind si la ancheta de la protectia copilului cand l-am luat de la mama.S-au razbunat pe mama mea,de 71 ani, ca a indraznit sa-si vada nepotul la liceul unde dealtfel a fost profesoara iar tatal meu profesor si apoi director! va rog sfatuiti-ma cum sa procedez ,cum e mai sigur,fara cale de atac,sa-mi pun familia la adapost si sa nu poata beneficia de mostenire! Daca va fi vorba de un proces,este greu,ce sanse am? Un contract de vanzare definitiv catre fiica mea cu clauza de ingrijire costa mult peste puterile mele.Mentionez ca apartamentul este mostenire de la tatal meu in urma decesului acestuia.Stiu ca exista cale,prin care se poate ,dar care este aceasta?
in codul civil nou spune ca se poate, posibil nici eu nu tiu sa interpretez,dar care este calea sa-mi pun familia la adapost tinand cont ca desi l-am crescut ,nu comunica cu mine este ostil si nici nu-mi va da vreoata un pahar cu apa ;mentionez iar: Mediul in care creste si Educatia sa fiind deosebit de periculoase? Unde trebuie sa merg pentru a-l dezmosteni,carui for sa ma adresez?
~ final discuție ~